Hirdetés

Hirdetés

Új értelmet nyer a pálinkakóstolás

Esemény ideje: 
Szombat, 2012. Szeptember 01. 10.00 - 20.00

Gyümölcspálinkával ízesített süteménnyel, a tájegység ízeit bemutató gasztrofaluval, kézművesudvarral és pálinkakóstoltatással csábítják a szervezők a közönséget szeptember 1-jén Érpatakra a Zsindelyes pálinka- és népi gasztronómiai fesztiválra.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértó és Érpatak határában lévő Zsindelyes-tanyán hatodik alkalommal megtartandó rendezvényre tavaly közel 17 ezren voltak kíváncsiak, és idén is nagyjából ennyi nézőt várnak - hangoztatta Papp József, a szervező Zsindelyes Pálinkafőzde ügyvezető-tulajdonosa a szerdai beharangozó helyszíni sajtótájékoztatón.

A fesztivál jellege és lényege nem változott, továbbra is a pálinkára, a népi ételek és mesterségek bemutatására helyezik majd a hangsúlyt. A rendezvény szombat reggel a szabolcsi tájegység és a Hajdúság ízeit bemutató hagyományőrző főzőversennyel, valamint a kézművesudvar megnyitásával veszi kezdetét, utóbbi igazi vásári hangulattal, régi mesterségekkel várja a látogatókat. Külön szigeten alakítják majd ki a kis házikókból álló, népi motívumokkal díszített gasztrofalut, a kézművesudvarban pedig - ahol az érdeklődők a mesterségek titkaiba is bepillantást nyerhetnek - negyven kiállító pakolja ki portékáit.

A fesztivál idei különlegessége egy sütemény lesz: az olasz eredetű macaron egy első ránézésre habcsókot idéző desszert, amely darált mandulából, tojásfehérjéből és cukorból készül, és ez alkalommal pálinkával ízesített krémmel, szilva, barack és meggy ízben kínálják majd.

A kulturális program délután két órakor kezdődik a nagyszínpadon. Az Érpataki Asszonykórus alapozza meg a hangulatot, majd két színpadon Korda György és Balázs Klári, a Dolly Roll, a Wassabi KHT, a Nap Együttes, a Supernem, a Csík Zenekar, a Roxan és a Republic ad koncertet. Emellett egész nap elismert néptáncegyüttesek, zenekarok, asszonykórusok szórakoztatják a résztvevőket, és lesz fogathajtó verseny is.

A gyerekeket játszóház is várja, délután lesz divatbemutató és műrepülő-bemutató is, majd a szakmai zsűri rangsorolja a főzőversenyen indult csapatokat. A három legjobb a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség díjait kapja, a pálinkát is felhasználó ételek készítőit pedig különdíjjal jutalmazzák.

A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén sokkal nagyobb kapacitással várják a látogatókat az ingyenes Zsindelyes pálinkatúrára, amelyen a gyümölcs feldolgozásától az érlelőn keresztül egészen a pohárig kísérhetik végig a pálinka útját az érdeklődők.

Az esti könnyűzenei koncerteket tűzijáték zárja, de a fiatalabbak az idén debütáló diszkósátorban vasárnap hajnalig is szórakozhatnak.

Forrás: MTI
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.