Hirdetés

Hirdetés

Viszonylag optimisták az agrárcégek

Az agrárcégeket más szektorokban tevékenykedő vállalkozásokhoz képest kevésbé viselte meg a válság - derül ki a Budapest Bank és a Tárki reprezentatív felméréséből.

Többségük fogyasztásra termel, és termékeikre a kereslet - ha némileg csökkent is, de - stabil maradt az elmúlt években is. Számos egyéb kihívással azonban nekik is szembe kell nézniük.

Saját bevallásuk szerint a mezőgazdasági cégeknek a legnagyobb problémát a kedvezőtlen gazdaságpolitika (86 százalékuk szerint), a tőkeszegénység (84 százalék) és az áfa mértéke (77 százalék) okozza. Ezért a szektort 96 százalékuk szerint nagyban segítené a jövőben az átlátható gazdaságpolitika, a kiszámítható jogi, adózási, szabályozói környezetet 81 százalékuk tartja fontosnak, míg az átlátható pályázati rendszer és a foglakoztatási feltételek könnyítése is 73 százalékuk szerint javítana működésükön.

A megkérdezettek fele szerint az ágazat stagnálni fog az elkövetkező 3 évben, egyharmaduk szerint romlik majd, és csak 21 százalékuk prognosztizált javulást. Saját vállalkozásukkal kapcsolatban azonban már optimistább a 414 megkérdezett vállalkozás vezetője: bár felük ugyanúgy stagnálásra számít, de itt jelentősebb azok száma, akik szerint a vállalkozásuk helyzete javulni (37 százalék) és csupán egyötödük véli úgy, hogy romlani fog a jövőben.

forrás: http://www.napi.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.