Hirdetés

Hirdetés

Sült birsalma krém

Forrás: http://rakottkert.blogspot.hu

A birsalmát megsütjük és máris krém lesz, csak a bőrét kell lehúzni, magházáról levágni a húsát és pürésíteni. Innentől kezdve ízesíthetjük kedvünk szerint. Most az édes-savanyú változatot próbáltam ki. Az édesítőszer repceméz volt, ami jelen pillanatban a kedvencem. Különösen, hogy állítólag a legnagyobb vastartalommal rendelkező és az egyetlen lúgos kémhatású méz, ezenkívül elég semleges ízű, ezért nagyon jól összesimul a többi ízzel, kenhető állaga miatt pedig alig változtatja meg a krémek sűrűségét.
Egy másik, fűszeres, hummuszos birskrémet is készítettem nemrég, ennek receptjét a 100fok oldalán olvashatjátok. Egyik jobb, mint a másik!
Recept:

2 nagy birsalma
1 teáskanál frissen facsart citromlé
2 evőkanál repceméz
1/4 teáskanál őrölt gyömbér
csipet só
A birsalmákat alaposan megmossuk. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 150 fokra előmelegített sütőben (gázsütő 2-es fokozat) másfél-két óráig sütjük, amíg a héjuk aranyszínű, fényes lesz, belül pedig egészen megpuhulnak. Megvárjuk, míg langyosra hűlnek. Héjukat lehúzzuk, a puha húst pedig felaprítva keverőtálba tesszük. Botmixerrel pürésítjük. Lábasba tesszük, hozzáadjuk a repcemézet és a sót, közepes tűzön 15 percig kevergetve főzzük.
Érett, kemény sajtokkal, kecskesajttal, ricottával, érlelt sonkával, hideg sültekkel, pirított dióval, vagy egyéb magokkal tálaljuk. Nagyon finom csemege.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.