Hirdetés

Hirdetés

November 1-től 2,8 milliárd forintra pályázhatnak az erdőgazdálkodók

November 1. és 30. között kérhetnek támogatást az erdők állományának, termőképességének helyreállítására azok az erdőgazdálkodók, akiket az erdészeti hatóság nyilvántartásba vett. Egy pályázó hektáronként legfeljebb 240 ezer forintot (873 eurót) igényelhet az összesen 2,8 milliárd forintos keretből.

A kérelmeket az illetékes erdészeti igazgatósághoz lehet beadni. Idén újdonság, hogy az erdőgazdálkodók mostantól akár minden évben pályázhatnak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatására, ha kár éri az erdeiket. A másik fontos változás, hogy a nagyobb erdőkben, ha a kár több területet érint, a gazdálkodók a helyreállítást több részletben is elvégezhetik. A kevesebb tőkével rendelkező erdőgazdálkodók így egymást követő években is pályázhatnak támogatásra, és nem kell egyszerre nagy terület rendbehozását előfinanszírozniuk.

A pályázat célja, hogy megkönnyítse az erdőket érő természeti károk (tűz, jég, belvíz, aszály stb.) felszámolását, az erdők rekonstruálását (például a károsodott faállomány pótlását) és a másodlagos veszteségek megelőzését.

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda
1055 Budapest, Kossuth tér 11.
telefon: (06-1)301-4274
sajto@vm.gov.hu

CsatolmányMéret
vm-logo.gif8.65 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.