Hirdetés

Hirdetés

A KÖZÖS EURÓPAI AGRÁRPOLITIKA JÖVŐJÉRŐL TANÁCSKOZIK 9 KÖZÉP-EURÓPAI AGRÁRKAMARA BUDAPESTEN

Poprády Gézának, a Magyar Agrárkamara miniszteri biztosának meghívására 2011. november 28-29-én 9 közép-európai ország agrárkamarai vezetői gyűlnek össze Budapesten, hogy egyeztessék álláspontjaikat az Európai Unió 2014-2020 közötti Közös Agrárpolitikájáról (KAP).

A kérdés jelentősen befolyásolja a mezőgazdaságból élők jövőjét, kilátásait – olvasható a Magyar Agrárkamara közleményében. A következő évtized mezőgazdaságát és az abból élők jövőjét alapjaiban határozza meg a KAP 2014-2020 közötti szerkezete, finanszírozása. Ezért nem mindegy, hogy az unió tagországai milyen politikát fogadnak el a közeljövőben, és hogy ebben mennyire fognak tudni megjelenni az új tagországok érdekei.

A Visegrádi Országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) agrárkamaráinak soron következő, 43. találkozóján a fő napirendi pont ezért az új Közös Agrárpolitikával kapcsolatos nemzeti állásfoglalások áttekintése, a közös fellépés lehetőségeinek egyeztetése lesz. A téma fontosságára való tekintettel a szervező Magyar Agrárkamara további 7 újonnan csatlakozott közép-kelet-európai ország agrárkamaráját is meghívta a tanácskozásra. Közülük Románia, Észtország, Lettország, Litvánia és Horvátország fogadta el a meghívást (Szlovénia és Bulgária nem vesz részt), így összesen 9 ország kamarai vezetői egyeztetnek majd a rendezvényen, ahol a Vidékfejlesztési Minisztérium is magas szinten képviselteti magát.

Az időzítés azért is fontos, mert az Európai Unió a közeljövőben - a tervek szerint még a soros lengyel elnökség alatt - fontos döntéseket kíván hozni az új KAP-ról. A nemzetközi konferencia nem titkolt célja, hogy ebben a folyamatban segítsen nagyobb hangsúlyt adni az új tagországok közös agrárpolitikai érdekeinek – szögezi le a Magyar Agrárkamara.
A konferencia hivatalos programja 28-án 13.00-18.00-ig és 29-én 9.00-14.00-ig tart (ld. a mellékelt részletes programot).
További információ:
MAGYAR AGRÁRKAMARA/Batthyány-Schmidt Margit batthyany-schmidt.margit@agrarkamara.hu
Tel.: +36 1 802 6122; +36 30 336 4802

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.