Hirdetés

Hirdetés

Királyi Cseresznye Napok a "designutcában"

Cseresznyelekvár, cseresznyebefőtt, cseresznyeszörp, cseresznyés lepény, cseresznyés rétes, cseresznyés fagyi: megannyi cseresznyés finomságra lelhetünk június 16-17-én.

Ez bizony mind-mind megtalálható lesz a budapest belvárosában található Király utcai Centrál Passage-ban, a Királyi Cseresznye Napokon! Itt minden a kicsik és nagyok által egyaránt imádott piros gyümölcsrő, a cseresznyérőll szól majd!
Nemcsak vásárolni, enni-inni lehet majd, hanem gyermekprogramok és a környékbeli színházak, illetve színészek bevonásával izgalmas főzőprogram is várja a látogatókat.

A programok részeként az érdeklődők megismerkedhetnek "Magyarország cseresznyéskertjével", a Tisza partján találhatóNagykörűvel és az ottani cseresznyés hagyományokkal is. A Magyar-Japán Baráti Társaság programjain, kiállításain keresztül pedig bepillanthatunk a japán kultúrába, valamint megismerkedhetünk a cseresznyefa-virágzáshoz kapcsolódó tradíciók és jelentések széles körével is. Lesz kimonó bemutató, origami, Haiku verseny, japán íjász show, gasztronómiai ízelítő és sok más érdekesség is.

 

A szervezők, azaz a Királyutca Designutca Klaszter, mint minden korábbi sikeres rendezvényén, ezúttal is kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a városi környezetet élhetőbbé, zöldebbé tegye. Ezért a mostani Cseresznye Napok alkalmával is egy kedves ötlettel kívánják színessé, barátságossá tenni a belvárost, így a rendezvény apropóján cseresznyefákat ültetnek majd a Centrál Passage udvarába.

További információ és részletes program: www.kiralyivasar.hu

Forrás: http://itthon.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.