A Nemzetközi Cinkefőző Fesztivál és Népi Ételek Bemutatója rendezvénysorozatot 1999 óta rendezik meg minden évben február utolsó hétvégéjén Szatmárcsekén. A gasztronómiai esemény az Észak-alföldi régió egyik kiemelt programja.
A fesztivál központi étele a krumpliból és lisztből készült, olajban kisütött, hagyományosan túróval ízesített étel, de ezenkívül más népi ételt is megkóstolhatnak a településre látogatók. A fesztivál szombaton libafogó versennyel, libatoll-tépéssel és libafeldolgozással veszi kezdetét.
A versenyző csapatok bemutatkozása után termékbemutatók következnek - többek között szatmári szilvából készült szilvalekvár, szilvapálinka és aszalt szilva kóstolás.
Mindemellett kirakodóvásár, népi mesterségek bemutatója, feledésbe merült ételek sütemények, kalácsok kóstolása, receptismertetés, kulturális műsor - citerazenekarok, néptáncosok, énekkarok, ifjúsági színjátszók - várja a vendégeket. Vasárnap falusi disznóvágáson vehetnek részt az érdeklődők. "Fogópálinka és forralt bor", füle-farka kóstolás, disznótoros reggeli és ebéd szerepel az ínyencségek között.
Forrás: http://www.szallasinfo.info/Program+adatlap/%C3%89szak-Alf%C3%B6ld/Feszt...
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
41 hét 5 nap
2 év 35 hét
3 év 44 hét
3 év 45 hét
8 év 4 hét
8 év 38 hét
8 év 47 hét
8 év 47 hét
6 év 1 hét
8 év 50 hét