Várhatóan zamatosak és aromásak lesznek az idei pálinkák Békés megyében. Bár az aszály miatt kevesebb a gyümölcs, a termés cukortartalma a sok napsütés miatt magas, ami jótékony hatással lehet az idei párlatokra.
Békési Zoltán, a Békési Pálinka Zrt. vezérigazgatója a Békés megyei online lapnak, a Beol.hu-nak elmondta, hogy a kereskedelmi főzetés után a közelmúltban a nagyobb mértékű bérfőzetés is elindult. Barackból nagyon kevés termett idén a megyében, így az abból készülő pálinkák főzetése is kevésbé jellemző, a veres- vagy vörösszilva, illetve a nyári almák cefréjét azonban már sokan bevitték a főzdékbe.
"A forró és csapadékszegény időjárás a gyümölcstermésben is éreztette hatását" - mondta a lapnak Békési Zoltán, majd hozzátette, a gazdák az átlagosnál kevesebb, ellenben sokkal magasabb cukortartalmú pálinka-alapanyagnak valót gyűjtöttek be, emiatt jó minőségű és kellemes aromájú pálinkákra lehet idén számítani. Igaz, jó néhányan nem hagyták teljesen megérni a gyümölcsöket, ez pedig a beltartalmon is éreztetheti a hatását.
Békési Zoltán szerint, mivel idén kevesebb a gyümölcs, a kereskedelmi árak is magasabbak lehetnek.
Forrás: http://hvg.hu
A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.
Friss hozzászólások
1 év 35 hét
2 év 45 hét
2 év 46 hét
7 év 5 hét
7 év 38 hét
7 év 47 hét
7 év 47 hét
5 év 1 hét
7 év 51 hét
8 év 4 hét