Hirdetés

Hirdetés

Új hungarikum szabályozás: ne a VM-fejezetben szerepeljenek a források

A hungarikum nemcsak termék, hanem szellemi érték is lehet, ezért a hungarikum rendszert nem működtetheti egy tárca, hanem kormányhivatal kezébe kell adni - mondta Kerényi Miklós Gábor a Hungarikum Szövetség (HUSZ) elnöke.

A rendszer működtetéséhez szükséges forrás sem szerepelhet egy sorként a Vidékfejlesztési Minisztérium költségvetési fejezetében, hanem önálló tételként kellene megjelennie. Kerényi Miklós Gábor - aki a társadalmi funkciója mellett - az Operett Színház igazgatója, kifejtette: az az összeg, amely a hungarikum rendszer működtetéséhez szükséges, gyorsan visszatérül. A megtérülés kapcsolati tőkében is mérhető - tette hozzá az MTI szerint.
A hungarikum olyan kiemelt magyar érték, amelyet külföldön Magyarországgal azonosítanak - adta meg a definíciót az elnök. A szövetség alapítója például a Neumann Társaság, a Pethő- és a Kodály módszer, vagy a Puskás örökség, és bele tartozik a hungarikumba az operett mellett a tokaji borvidék is.

Forrás: http://www.agromonitor.hu/index.php/elelmiszer/37-elemiszer/6435-uj-hung...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.