Hirdetés

Hirdetés

Péntek 13. - Mi kóstolót tartunk :)

Az idei év első termék átadási napján - 2012. januári péntek, 13.-án - finom, új termékeket kóstolhatnak, akik ellátogatnak hozzánk. Etyekről érkezik hozzánk Nagy Zsuzsa asszony, aki sajtok készítésével foglalkozik.
Így vall termékeiről: " Házilag, hagyományos módszerekkel és eszközökkel készítem kézműves sajtjaimat. Egyelőre nyers tejből dolgozom, de hamarosan pasztőrözni is tudom majd az alapanyagot. A sajtok oltóenzimmel készülnek, "boldog tehenek" tejéből.

Ez azt jelenti, hogy a tehenek legelnek, a téli időszakban többnyire istállóban vannak, de az év nagy részét kint töltik. Fontosnak tartom, hogy az alapanyag jó minőségű legyen, hiszen így biztosítható a termékek jó minősége is, ezért nem használok nagyüzemi tejet. Sosem fölözöm le a tejet, a sajtok teljes tejből készülnek, ezért zsírosak, de ez a zsírtartalom nem azt jelenti, hogy hizlalnak a sajtok, hanem azt, hogy minden benne van a sajtban, ami a tejben is. Ez az ízén, színén, illatán is is érződik, 10-11 l tejből lesz 1 kg sajt!
Csomagoláskor ráírom az egyes sajtoknál, hogy hány nap a minőségmegőrzési ideje. 4-5 Celsius körül általában 1-2 hét, de ez a tárolás módjától is függ. A friss sajtokat nem szabad nylon zacskóban tárolni.

A füstölt parenyica sokáig eláll, de a hűtőben könnyen kiszárad, ezért érdemes az általam csomagolt módon, celofánzacskóban tartani - akkor sem teljesen bezárva." Választék: Fűszeres /natúr gomolya , Füstölt parenyica , Fonott mozzarella, Gyömöszölt sajt, Érlelt sajtok, Krémsajtok tégelyben, Lágy sajt korongok A jövő heti rendelési listában már benne lesz, most pénteken pedig lehet kóstolni. Fantasztikus ízű, zamatú aszalt paradicsomokat küldött kóstolónak Sej Gábor Leó őstermelő, a Tiszazugi Aszalványok gazdája.

Az aszalványok fatüzeléses kemencével ellátott vályog aszalóházban készülnek magyar gyümölcsből és zöldségből. Így a téli időszakban aszalt paradicsomot rendelhetünk különféle ízesítéssel, fokhagymás olajban eltéve, ínyenceknek mézben eltett aszalt paradicsom is rendelhető, illetve van hagyományos marinálással készülő aszalt paradicsom és aszalt paprika. Ha minden jól megy ellátogat hozzánk a Vértesacsai Valahatanya gazdája is, aki a Szörpmanufaktúra néven futó termékeiket kínálja, már a héten lehetett rendelni is a szörpökből, házi ketchupból, mustárból. Kíváncsian várjuk termékeiket. Szeretném még bemutatni a Helyi termék magazint, amely Helyi tájak - Helyi emberek - Helyi értékek alcímen negyedévente kiadásra kerülő igen tartalmas anyagokkal, nívós megjelenéssel.

A 2011-es téli számban úgy adódott, hogy Péter és Anikó egy-egy írása is megjelent. Péter a Világélelmezés politikai paradoxonáról készített egy igen tanulságos anyagot: Milyen éhező milliók? címmel. Anikó pedig a Magyar íz, Magyar termék, Magyar üzlet kérdéskörét járja körül saját meglátásaival kiegészítve. A magazin akár nálunk is megvásárolható a jövőben, ha erre van igény, vagy megrendelhető közvetlenül az Előfizetés linken. Várunk mindenkit szeretettel péntek délután 5 órától.

Forrás: http://naturkosar.blog.hu/2012/01/12/pentek_13_mi_kostolot_tartunk

CsatolmányMéret
Etyeki sajtok.jpg49.99 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.