Az Európai Bizottság pályázati felhívásokat tett közzé fenntartható élelmiszer-biztonsági kutatások támogatására a Horizont 2020 kutatási és innovációs keretprogram ”Társadalmi kihívások” pillérének keretében.
A pályázat tárgya
A pályázat keretében jogi személyiséggel rendelkező szervezetek pályázhatnak fenntartható élelmiszer-biztonsági kutatások támogatására 15 különböző témában.
Pályázók köre
Bármely jogi személyiséggel rendelkező szervezet (a Közös Kutatóközpont tagállami jogalanyokkal megegyező jogokkal és kötelezettségekkel vehet részt).
Feltételek: az együttműködésben legalább három egymástól független szervezetnek, legalább három különböző államban, tagállamban vagy társult országban lévő székhellyel kell rendelkeznie
A pályázat részletei
A támogatás keretösszege 128,000,000 EUR
Megpályázható témák:
- Külső tápanyagbevitel
- Talajminőség és funkció
- A hulladék fokozatos csökkentése az európai halászatban
- Az európai aquakultúra számára rendelkezésre álló hely optimalizálása
- Genetika, tápanyagok és alternatív takarmányforrások a szárazföldi állattartás részére
- Natív és idegen kártevők mezőgazdaságban és az erdőgazdálkodásban
- Hagyományos erőforrások a mezőgazdasági sokféleség és az élelmiszerlánc részére
- Tudományos módszerek és eszközök az európai tenyésztett halak parazitás betegségeinek megelőzése és csökkentése érdekében
- A kombinát emberi kitettség egészségügyi kockázatainak felmérése az élelmiszeri eredetű anyagokkal szemben
- Olivaolaj hitelesítés
- Innovatív megoldások a fenntartható élelmiszer-feldolgozásban
- A szárazföldi állatbetegségek miatti veszteségek kezelése
- EU-Kína együttműködés az integrált növényvédelemben
- A jövő fehérjéi
- Fenntartható élelmiszer- és táplálkozás-biztonság a bizonyítékokon alapuló uniós agrár-élelmiszerpolitika segítségével
A támogatás típusa
- Kutatási és innovációs intézkedések
- KIVÉVE: Az “Innovatív megoldások a fenntartható élelmiszer-feldolgozásban” téma esetén: Innovációs intézkedés
Finanszírozás
- A támogatási intenzitás elérheti a 100%
- KIVÉVE: Az “Innovatív megoldások a fenntartható élelmiszer-feldolgozásban” téma esetén: Innovációs intézkedés (támogatási intenzitás 70%, non-profit szervezetek esetén 100%)
- Kereskedelmi tevékenységek: maximum 70%
- Közvetett költségek (pénzdíj, beszerzés, kereskedelmi hasznosítást megelőző közbeszerzés, pénzügyi eszközök): 20% flat rate
Kiválasztási és odaítélési kritériumok: kiválóság, hatás, a végrehajtás minősége és hatékonysága.
Figyelem! A PályázatMenedzser.hu csak a pályázat legfontosabb elemeit publikálja. A teljes kiíráshoz látogassa meg a kiíró honlapját.
A pályázat benyújtása
Regisztráció és online beadás.
A pályázatok benyújtása két fázisban történik
Határidő: 2014. március 12. 17.00 (Brüsszeli idő szerint)
Második fázis: 2014. június 26..
További információ
Hazai Nemzeti Kapcsolattartó Pontok (NCP)
Nemzeti Innovációs Hivatal
1061 Budapest, Andrássy út 12.
Rátzné Dr. Ludányi Ágnes – Élelmiszer-biztonság, fenntartható mezőgazdaság, tengeri és tengerészeti kutatás és biogazdaság
e-mail: agnes.ludanyi@nih.gov.hu
Tel.: +36 1 484 2536
Friss hozzászólások
1 év 33 hét
2 év 43 hét
2 év 44 hét
7 év 3 hét
7 év 37 hét
7 év 46 hét
7 év 46 hét
5 év 2 nap
7 év 49 hét
8 év 3 hét