Hirdetés

Hirdetés

Ötmilliárd forintot kapnak a tejtermelők

Megkezdődött a 2011. évi különleges tejtámogatás második felének kifizetése. A mintegy ötmilliárd forintot december 7-től utalja a tejtermelőknek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal.

A tejtermelőket sújtó különleges hátrányok kezelésére az Európai Unió több mint 13 milliárd forintot (46 millió eurót) biztosít 2011-ben Magyarországnak. Az EU 2011-es programjára új és korábbi pályázók egyaránt jelentkezhettek, amennyiben teljesítik a jogszabályok által előírt - tejtermelő tevékenység folytatására vonatkozó - kötelezettségeiket. A magyar termelőknek juttatott összeg pontos mértéke függ az igénylők számától, valamint az általuk leadott, kilogrammban meghatározott tejmennyiségtől.

A tejtermelő a 2010/2011. kvótaévben megtermelt és értékesített tej után igényelhette a különleges támogatást, a 2011. március 31-én rendelkezésére álló kvóta mértékéig. A program feltételrendszere nem változott. Az a termelő igényelheti a támogatást, akinek gazdaságilag sérülékeny vagy környezeti szempontból érzékeny területe van. Továbbá az állattartónak rendelkeznie kell legalább egy hektár egységes területalapú támogatásra (SAPS) jogosult földterülettel.

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda
1055 Budapest, Kossuth tér 11.
telefon: (06-1)795 2137
sajto@vm.gov.hu

CsatolmányMéret
vm-logo.gif8.65 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.