Hirdetés

Hirdetés

Néhány napig még lehet pályázni kertészetek és mezőgazdasági utak korszerűsítésére

Január 31-ig adhatják be pályázatukat a mezőgazdasági termelők, illetve a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és szervezetek kertészetük korszerűsítésére. A mezőgazdasági utak építéséhez, felújításához is a hónap végéig lehet támogatást kérni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól.

A kertészetek összesen négymilliárd forintra pályázhatnak, egy kérelmező maximum 50 millió forintot kaphat. Támogatást a szükséges épületek, létesítmények építésére, felújítására és az épületek energiaellátását szolgáló beruházásokra lehet kérni. A kertészetek korszerűsítésének támogatása hozzájárul az ágazat versenyképességének javításához, a foglalkoztatás növeléséhez, a vidéken élők helyben maradásához.

A mezőgazdasági utak felújítására összesen 3 milliárd forintot különített el a Vidékfejlesztési Minisztérium. Támogatási kérelmet mezőgazdasági termelők és önkormányzatok nyújthatnak be, a hozzájárulás mértéke az elszámolható kiadások 75%-a. Idén újdonság, hogy alacsonyabb beruházási igényű, a természetbe illő, környezetbarát földutak építéséhez, felújításához is lehet forrást kérni, nemcsak szilárd burkolatú utakra.

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda
1055 Budapest, Kossuth tér 11.
telefon: (06-1)301-4274
sajto@vm.gov.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.