Hirdetés

Hirdetés

Magyar gazdáktól tanulnának a macedónok

Háromnapos szakmai látogatásra érkeztek kedden Budapestre a Macedón Gazdaszövetség tagjai. A delegációt a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) nevében Budai Gyula parlamenti államtitkár fogadta - közölte a VM az MTI-vel.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tavaly novemberben kétoldalú megbeszélést folytatott Ljupcso Dimovszki macedón mezőgazdasági miniszterrel Szkopjéban. A két ország közötti együttműködési lehetőségként említette a mostani találkozón Budai Gyula a zöldség- és gyümölcságazatot, a hús- és tejipart, a sertéstenyésztést, a búza- és takarmánykereskedelem területét, valamint az akvakulturát. Az államtitkár a Macedón Gazdaszövetség és a Magyar Agrárkamara kapcsolatainak szorosabbra fűzésében is jelentős lehetőséget lát.

Magyarország és Macedónia gazdasági együttműködésének fejlesztésére gazdasági vegyes bizottság is alakult, amely február 18-án ülésezik először a magyar fővárosban. A mezőgazdasági és környezetügyi munkacsoportot Budai Gyula vezeti - tartalmazza a közlemény.

(Forrás: MTI)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.