Hirdetés

Hirdetés

Magazin a helyi termékekről

A Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület kiadásában jelent meg egy új sajtóorgánum, a Helyi Termék Magazin. A lap hazánk helyi termékeit és az egészséges életmódot népszerűsíti.

Nemrégiben jelent meg a Magyar Idegenforgalmi és Területfejlesztési Egyesület kiadásában a Helyi Termék Magazin első száma. A hiánypótló kiadvány segít eligazodni a helyi termékek világában, egyfajta iránytű, amely az egészséges életmódot, a tudatos vásárlást, az élelmiszerbiztonság szabályainak betartását, és a “Helyben helyit” elvét, azaz a lakókörnyezetünk közvetlen környezetében megtermelt egészséges élelmiszerek fogyasztását népszerűsíti.

Az életmód magazin első számában bepillanthatunk a túristvándi “önellátó falu” programjába, olvashatunk a Zsámbéki-medence “stelázsi” programjáról, bemutatkozik Tálas László tiszazugi borász és családi kézműves borászata, megismerkedhetünk a Bükk-alja rejtélyes kaptárköveivel, valamint a Békési Biokultúra Egyesület tevékenységével is. Ha a lapot olvasgatva kedvünk támad főzőcskézni, kipróbálhatjuk a kecskesajtos tojáslepény, vagy a tök pejsli receptjét, olvashatunk a sóskáról, a retekről és a gyümölcsaszalásról.

A lap szerkesztősége igyekszik a szórakoztató olvasmányok mellett sok hasznos információt is megosztani az olvasókkal. Például megtudhatjuk, valójában mi számít helyi terméknek, hol és milyen fesztivált rendeznek augusztusig, felsorolják a táplálkozáshoz, vásárláshoz, az élelmiszerbiztonsághoz kapcsolódó weboldalak címeit, a nagyobb budapesti és vidéki piacok elérhetőségeit. A magazinról bővebben www.helyitermekmagazin.hu weboldalon olvashatnak.

Forrás: http://www.elestar.hu/2011/hirek/hagyomany/magazin-a-helyi-termekekrol/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.