Hirdetés

Hirdetés

Állami kitüntetést kapott a pálinka főzőmester

Vértes Tibor (46) főzőmester kiemelkedő teljesítménye elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést vett át március 13-án Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől. Vértes az egyik alapító-tulajdonosa az idén 10 éves és a legrangosabb díjakkal elismert Agárdi Pálinkafőzdének.

Pálinka főzőmesterként Magyarországon elsőként Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde egyik alapító-tulajdonosa kapott állami kitüntetést kiemelkedő teljesítménye elismeréseként. Az érdemkeresztet a minőségi pálinka magyar gasztronómiai kultúrában elfoglalt helyének erősítése, a hazai és nemzetközi piacokon történő elismertetése és az agrárium felemelkedése érdekében végzett munkájával érdemelte ki.

 A magyar és nemzetközi szakma élvonalába tartozó Vértes Tibor pályájának és elhivatottságának köszönhetően a 2000-es évek elején, a közönség számára új tartalommal kezdte elfogadtatni a minőségi pálinka készítését és fogyasztási kultúráját. „A főzdénkben készülő pálinkák iránti kereslet, valamint hazai és külföldi sikereink megerősítettek hitemben, hogy jó úton járok, hiszen a pálinka megítélése, valós értéke nagymértékben nőtt és továbbra is felfelé ível. Megjelent az az értő és igényes közönség, amely a minőség mellett voksol és a szakma is merőben átalakult. Megtiszteltetés számomra, hogy Magyarország mezőgazdasági és társadalmi vezetői is elismerik munkámat” – mondta a főzőmester díjátadó ünnepségen.

2002-ben a Magyar Élelmiszerkönyv módosításával a pálinka név használata szigorú feltételekhez kötött termék előállítást írt elő, ami a magyar gasztronómiai kultúrába szervesen kapcsolódó  gyümölcspálinkák minőségének látványos fejlődését indította el.

Vértes Tibor személye és a mellette álló csapat kompromisszumot nem tűrő elhivatottsága garancia lett a minőség megőrzésére, hiszen az általa vezetett műhelyben elengedhetetlen a magas színvonalú technológia és szakértelem, és nem utolsó sorban a nagy gondossággal kiválasztott alapanyagok. Vértes Tibor elismerései és az Agárdi Pálinkafőzde eredményei azt mutatják, hogy a pálinkakészítés ma már többet jelent a hagyományok és a modern technológia ötvözésénél. Az agárdi pálinka Magyarország megkerülhetetlen, mértékadó márkájává vált, neve a legmagasabb minőségre nyújt garanciát. Ebben legnagyobb része a főzőmesternek volt, hiszen pálinkakészítéskor minden egyes gyümölcsszemet szinte „név szerint” ismer.

Vértes Tibor tíz éve tevékenyen részt vesz a szakemberek képzésében is,a főzde pedig gyakorlati képzést biztosító helyszínné vált. Tevékenységét számos szakmai elismerés is bizonyítja, amelyek közül kiemelkedik a pálinkák és párlatok nemzetközi megméretése, a Destillata, ahol 2009-ben 15 országból több mint 180 résztvevő cég mintegy 1 500 termékéből az általa képviselt Agárdi Pálinkafőzdét választották az „Év pálinkafőzdéjévé”, Vértes Tibort pedig az „Év főzőmesterévé”.

Forrás: hvg.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.