Hirdetés

Hirdetés

250 ezren regisztráltak az Agrárkamarába

Országszerte negyedmillió regisztrált tagot mondhat magáénak eddig az újjászerveződött, első megyei illetve országos gyűléseire készülő új Agrárkamara. Az országban 13 705 társas és 418 516 egyéni ágazati vállalkozást tartanak számon.

A korábbi szervezet ennek töredékét, mindössze 11 ezer tagot mondhatott magáénak, igaz az teljesen önkéntes alapon működött, míg az új agrárkamarai tagságot törvény írja elő valamennyi termelő és feldolgozó számára. Ezzel együtt a jelenlegi tagság még nem mondható teljesnek, a szervezet átmeneti elnöke, Kispál Ferenc szerint még sok, úgynevezett „alvó őstermelői igazolvány” lehet forgalomban, melyek tulajdonosai a tagsági díj miatt nem váltanak ki újat.

Az agrárkamara továbbra is várja azok jelentkezését, akik elmulasztották a regisztrációt. Kispál Ferenc a Délmagyarországnak adott tájékoztatásában leszögezte, őket sem érik retorziók, mindössze a februárban tartandó megyei, illetve a márciusi országos gyűlésen nem vehetnek már részt és nem is választhatók tisztségre. Az egyben a Magosz megyei elnöki posztját is betöltő Kispál Ferenc elmondása szerint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége még nem döntötte el kit jelöl az elnöki posztra, így még nem aktuális kérdés ő pályázik-e.

forrás: http://agrarszektor.hu/hir/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.