Hirdetés

Hirdetés

Megfagyunk a télen

A nevem Horváth Ferenc 50 éves rokkant nyugdíjas vagyok.

Elmesélem a történetet, hogy hogyan jutottam el a mostani állapothoz, amikor a helyzetem teljesen kilátástalan és reménytelen.

2009-ben beteg lettem, ami abban nyilvánult meg, hogy állandóan csuklottam hányingerem volt és elég sokszor hánytam is. No, ezt a főnököm megunta és azt mondta menjek és rakjam magam rendbe egészségügyileg, mert a romlás az szemmel látható volt / 76 kg-ról lefogytam 50 kg-ra/ ezért befeküdtem Mátészalkára a kórházba előbb a belgyógyászatra, de mivel ott nem tudtak eredményt elérni ezért 2009 májusában megműtöttek.

Elkezdtem újra dolgozni, de a javulás csak időleges volt, mert újra előjöttek azok a gondok, mint a műtét előtt és ezért a főnököm elrendezte, hogy Debrecenbe a klinikára az ismerősén keresztül befeküdjek a belgyógyászatra, de látványos javulást ott sem értek el ezért 2009 novemberében újra megműtöttek hasnyálmirigy daganat és nyombélszűkület problémával.
A debreceni műtét sikeresebbnek bizonyult, mint az előző, de a főnököm azt a javaslatot tette, hogy százalékoltassam magam le, de ő továbbra is alkalmazni fog majd, de sajnos ez nem így történt. Igaz ugyan, hogy ő elég sokat segített nekem a műtétem költségeit illetően, de ez a mostani helyzeten mit sem változtat. 2011. január 01.-től 80 %-os egészség károsodást állapítottak meg a havi nyugdíjam 73.015.-Ft lett az azt megelőző fizetésem 120.000.- Ft volt.

De a probléma ez év februárjában kezdődött, mert az orvosi felülvizsgálaton azt állapították meg, hogy az állapotom romlása most már csak 45 %-os és ebből kifolyólag a nyugdíjam 25.000.-Ft lett. A feleségem fizetése, ami letiltás után marad az 36.000.- Ft. Az én havi gyógyszer költségem 23.000.- Ft tehát nem nehéz kiszámolni, hogy a megélhetésre mennyi marad. A villanyt már kikapcsolták / igaz hogy kaptunk egy kis uzsora segítséget és már visszakötötték/ a gázt kifogják, kapcsolni, mert abba is tartozunk nem kevéssel, mert 38.000.- Ft-ból nem nagyon lehet megélni. Nem sokára itt a fűtési idény és valószínűleg, megfagyunk, mert a fűtésünk az gázfűtés, de az is villannyal működik. Igaz ugyan, hogy van egy ismerős, aki aránylag elég olcsón tud adni tüzelőt, de az is 40.000.- Ft lenne, amit sajnos nem tudom, honnan fogok előteremteni. Arról még nem is írtam, hogy azért időközben volt egy agyi infarktusom / agylágyulás / is, ami egy agyi érszűkület következménye ami miatt félévente fel kell, hogy szedjek egy infúzió sorozatot. Munkát persze a környéken sehol nem lehet találni pedig, már elmennék akár éjjeli őrnek is vagy portásnak, de reménytelen a helyzet.

Ez a település ahol lakom 376 főből áll a helyi Polgármesteri Hivatal segíteni nem tud. Az elmúlt 2 évben egyedüli segítséget egy számítógép formájában a helyi református lelkésztől kaptam, más segítséggel kapcsolatban bárkit bármilyen formában megkerestem elutasító válaszokat kaptam.

Azért írtam le ezeket a dolgokat, hogyha valaki elolvassa, talán segítségemre tud sietni, mert a helyzetem az nem rózsás.
Mindezek a problémák mellett már a lakásom is veszélyben van, mert egy 6 milliós tartozás halmozódott már fel és várható az árverés vagy egyéb végrehajtási eljárás megkezdése is.

Amiben segítséget szeretnék kérni az most elsődlegesen a téli tüzelő lenne, ami kb. 40.000.-Ft-ba kerülne, de minden segítségnek tudnánk örülni akármilyen formában még munkahely tekintetében is legutóbb a kereskedelemben dolgoztam, mint ügyintéző áru megrendeléssel foglalkoztam, de dolgoztam, mint munkaügyi előadó és bérszámfejtőként is elég sokáig és a könyvelés sem áll távol tőlem mivel az végzettségem.

Tehát mindennemű segítséget szívesen fogadok.

Horváth Ferenc
Tákos, Bajcsy-Zs. út 2.
Telefon:30-9-465-965
E-mail:ferike196202@freemail.hu
Számlaszámom:

A fentieken túl 2012. december 04.-én az alábbi dolog történt még, már ha az eddigi gondunk nem lenne elég, és mikulásra a következő ajándékot kaptam:

2011.január 01-től rokkant nyugdíjas vagyok nyitottam egy folyószámlát az Erste Bank Hungary Zrt-nél, nehéz anyagi helyzetünk miatt folyószámlahitelt vettem igénybe, aminek az alapja a 73.015.-Ft-os nyugdíjam volt. A nyugdíjam egy orvosi felülvizsgálatot követően 2012. augusztus 01.-től 25.850.-Ft lett és ez került utalásra, a folyószámlára. De mivel az összeg kevesebb lett /mintha én tehetnék róla/ ezért a Bank november 16.-ával felmondta a folyószámlahitelemet.
És a gondok most kezdődtek, december 4.-én a számlára utalták az emelt nyugdíjamat 26.352.-Ft-ot, de felvenni nem tudta. Ugyan ezen a napon érkezett a „számlámra” / de most már nem is tudom, hogy ez a számla még az enyém-e ha nem tudok hozzáférni a pénzemhez/ egy segélyszervezettől kaptam támogatás, mert elég sok helyre küldtem segítségkérő levelet és ők voltak azok, akik segítettek.
Természetesen ezt az összeget sem tudom felvenni a számláról, holott ezzel az összeggel el kell számolnom az alapítvány felé, hiszen ők azért küldték, hogy a télen ne fagyjunk, meg és valamivel több kerüljön az asztalra, mint idáig főleg így Karácsony előtt.
Telefonon megkerestem az ügyfélszolgálatot és ott azt közölték velem, hogy nem tudnak segíteni. A folyószámlahitel szerződés nem tér ki ilyen jellegű dologra, hogyha az ember önhibáján kívül kerül ilyen helyzetbe, akkor a bank jogosult-e rá tenyerelni minden pénzre, ami a számlára érkezik. De ha még jogosult is legalább emberségből jelesre vizsgáznának, ha segítenének, de erre hajlandóságot nem mutatnak. Nem beszélve arról, hogy a feleségem jövedelme 36.000.-Ft na most mehetünk neki a télnek legalábbis a decembernek ennyi pénzből ez kenyérre nem elég nem, hogy fűtésre.
Azért keresem meg Önöket, hogy lehetséges lenne, ezt valamilyen formában a nagy nyilvánosság elé tárni hátha tud valaki segíteni bármilyen formában.
A segítségre nagyon nagy szükség lenne és nagyon-nagyon szépen meg is köszönnénk a segítséget.

Őszinte tisztelettel: Horváth Ferenc
Tákos, Bajcsy-Zs. út 2.
Telefon:309465965
E-mail:ferike196202@freemail.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.