Hirdetés

Hirdetés

A VM-nek nincs listája az „álmagyar” élelmiszert gyártó cégekről

A Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája cáfolja a Hírszerző.hu értesüléseit, miszerint a tárca listát állított össze azokról a magyar cégekről, amelyek hazainak tartott élelmiszert állítanak elő, import alapanyagokból.

A jegyzék a „jól értesült” portál szerint már Orbán Viktor miniszterelnök íróasztalán van. A Hírszerző.hu cikkében azt állítja, hogy a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága által készített lajstromon 150 olyan magyar vállalat szerepel, amelyekről a fogyasztók azt hiszik, magyar termékeket gyártanak.

A minisztériumnak azonban egyetlen államtitkársága sem készített ilyen listát, így a VM a kormányfőnek sem tudta eljuttatni azt. A hír tehát alapjában téves. Ugyanakkor a Vidékfejlesztési Minisztérium mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók egészséges, biztonságos és lehetőleg hazai élelmiszerekhez jussanak, és arra törekszik, hogy a vásárlókat hitelesen tájékoztassák a magyar termékekről. A tárca jogszabály segítségével is el kívánja érni, hogy csak azt a terméket lehessen magyarként feltüntetni, amelyről hitelesen megállapítható, hogy valóban az.

Vidékfejlesztési Minisztérium
Sajtóiroda
1055 Budapest, Kossuth tér 11.
telefon: (06-1)301-4274
sajto@vm.gov.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.