Hirdetés

Hirdetés

Védjeggyel ösztönözi a helyi élelmiszerek fogyasztását Kaposvár

Forrás: MTI

Kampányt indít és védjeggyel ellátott minőségi termékekkel ösztönözi a helyi élelmiszerek fogyasztását, az értékesítést pedig egy üzlet megépítésével is segíti Kaposvár önkormányzata - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t pénteken.

Szita Károly polgármester a védjegy-programról szóló közleményében hangsúlyozta: Kaposvár tudatosan fejleszti élelmiszeriparát. "Az a célunk, hogy minél több jó minőségű, egészséges termék készüljön városunkban, újabb munkahelyeket teremtve ezzel" - fogalmazott a politikus, hozzátéve: közös érdek, hogy Kaposvárral beazonosítható termékek jelenjenek meg a piacon, akár tejről, mézről, húsról, vagy egyéb élelmiszerről van szó.

Arról, hogy mely élelmiszeripari termékek kaphatják meg a jó minőséget garantáló márkajelzést, a Kaposvári Egyetem szakemberei által kidolgozott követelményrendszer - eredet, élelmiszerbiztonság, összetétel, csomagolás, érzékszervi tulajdonság - alapján döntenek. Az erről szóló szerződést a napokban írta alá Kaposvár polgármestere és az egyetem rektora - áll a közleményben.

"A szakemberek szerint az országban nincs még egy olyan város, ahol minden adott lenne ehhez a programhoz. Kaposváron jelen van az egyetem kutatói és marketing háttere, a termelői és feldolgozói háttér és az ügy mellett elkötelezett önkormányzat is. A program sikere pedig hozzájárulhat a város gazdaságának erősítéséhez, segítheti a helyi termelők megélhetését" - írta az önkormányzat.

Répás Orsolya, az önkormányzat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta: a program a "Helyi termékvédjegy és helyi termékek boltjának kialakítása Kaposváron" című projekt keretében - 95 százalékos támogatással - 106 millió forintból valósul meg. A Kaposvár védjeggyel ellátott termékek várhatóan a jövő év első felében kerülnek forgalomba - tette hozzá.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.