Hirdetés

Hirdetés

Tündérsziget interjú

Kis sziget a Tihanyi - félsziget közepén, tömve tündéri habos-babos ruhákkal, levendulás finomságokkal, natúrkozmetikumokkal és két kedves, mosolygós emberrel, akik minden egyes terméküket maguk készítik a termesztéstől kezdve, egészen a kész termékig. Ismerjétek meg a Tündérszigetet, illetve a sziget szívét és lelkét: Farkas Szilviát és Czégai Lászlót!

Kérlek, mutasd be Magatokat! Mióta foglalkoztok kézműves termékek és natúr kozmetikumok készítésével? 
Úgy kb. 18 éve kezdte Szilvi a kézműveskedést, én pedig világ életemben elektronikával foglalkoztam. Levendulával 10 éve foglalkozunk. Először csak ajándéktárgyakat készítettünk, levendulazsákot és levendulapárnát, mert a levendula mindig igazi szerelem volt. Nép- és iparművészettel is foglalkozunk, sokat kiállítottunk Olaszországban, ott igazi kultusza van a levendulának. Az alap ötlet ebből indult, és mi is sokféle módon kipróbáltuk. Így alakultak ki a saját termékeink.

Nagyon kedves a márkanevetek. Van ennek valamilyen története?  
A Tündérsziget nevet először az iparművészeti ruhás boltunk kapta, ami mint egy kis ékszerdoboz Tihany központjában habos-babos ruhákkal indult. 
A „tündér” a ruhákra utal, a „sziget” pedig Tihanyra. Később ezt választottuk cégnévnek is.

Mesélj a termékeitekről. Mik voltak az első termékeitek és miket árusítotok most?
Az első termékek a dísztárgyak és a szappanok, kozmetikumok voltak. Az ehető változat, csak ezután következett. Jöttek a lekvárok, ezt követték a szörpök, teák, fűszerek.

Mit jelent az, hogy „natúr kozmetikum” és „natúr termék”? Milyen alapanyagokat használtok? 
Abszolút természetes alapanyagokat használunk manufakturális feldolgozással, a termesztéstől a kész termékig. Mivel szinte mindent ketten készítünk, ezért a kapacitásunk elég véges, viszont így tudjuk tartani a minőséget.

Rengeteg terméketekben használtok levendulát. Mire jó a levendula? És miért szerettek dolgozni vele?
A levendulának számtalan jótékony hatása van külsőleg és belsőleg is. Testileg és lelkileg nyugtató, gyulladáscsökkentő, emésztéssegítő és légút tisztító hatása van. Mi egyszerűen szeretjük az illatát, az aromáját és ezt szeretnénk másokkal is megosztani.

Melyik terméketekre vagy a legbüszkébb és miért?
Igazából az összesre, de nagy kedvenc most nekem a levendulás limonádé és a levendulás eper lekvár, Szilvinek a bodzás cseresznye lekvár és a „Rózsa”szín álom teánk. De ez szezononként, mindig változik.

Mit szeretsz a legjobban a piacozásban? Miért jó a Tihanyi Piac Placc?
Az emberekkel való közvetlen kapcsolat, az őszinte visszajelzések, ezek mind segítik a munkánkat. Ezt máshol nem kapja meg az ember.
A Piac Placc attól jó, hogy egy kicsit mediterrán a hangulata, isteni árnyas fák alatt, kellemes környezetben színes olasz vásári nyüzsgést ad vissza, ami mégis magyaros.

Milyen terveitek vannak? Milyen újdonságokkal találkozhatunk még a nyáron?
Az új termékeink már elkészültek a Levendula fesztiválra. Sok minden van még a tarsolyunkban. Célunk az igazi Tündérsziget kialakítása itt Tihanyban, a Kossuth Lajos utca 29-ben. Egy nyitott udvar, ahol a termékeinkkel egy nyugodt környezetben ismerkedhetnek meg a vásárlóink.

Ameddig nem készül el a vágyott "sziget", a Tihanyi Piac Placcon minden szombaton reggel 8 és délután 2 óra között megkóstolhatjátok és megillatolhatjátok a Tündérsziget termékeit. Kövessetek minket Facebookon (www.facebook.com/piacplacc) is!

Forrás: http://tihanyregio.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.