Hirdetés

Hirdetés

A szőlész-borász szakma egyetért a hegyközségi rendszer megújításának szükségességével

A hegyközségi törvény módosításának irányairól egyeztetett tegnap a Vidékfejlesztési Minisztérium a szőlész-borász szakmai szervezetekkel. A minisztérium épületében tartott tanácskozást az érintettek a közeljövőben folytatják. Közlemény.
A Vidékfejlesztési Minisztérium a hegyközségekről szóló törvényjavaslatról szakmai egyeztetésre hívta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) és a szőlész-borász szakmai szervezetek képviselőit. A parlamentnek önálló képviselői indítványként benyújtott javaslat a hegyközségi rendszer szervezeti és működési szabályainak átalakítását célozza.

A tegnapi egyeztetésen kiderült, hogy a szőlész-borász szakma alapvetően egyetért a hegyközségi törvény módosításával. A konstruktív légkörű megbeszélésen érdemi párbeszédre került sor, többek között a hegyközségi szavazati rendszerről és a hegyközségek belső működésének jövőbeni szabályairól. A Vidékfejlesztési Minisztérium bízik abban, hogy az egyeztetések hozzájárulnak a magyar szőlő-bor ágazat versenyképességének növekedéséhez és a termelők számára minél magasabb szintű szolgáltatásokat nyújtó hegyközségi rendszer fejlesztéséhez.

Forrás: VM Sajtóiroda

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.