Hirdetés

Hirdetés

Pontosítanák egyes tejtermékek megnevezését

Pontosítanák egyes tejtermékek megnevezését a Magyar Élelmiszerkönyvben, az erről szóló miniszteri rendelet tervezetét csütörtökön tették közé a kormányzati hírportálon. A tervezet szerint a nem tehéntejből készült termékeken a jövőben fel kellene tüntetni, hogy milyen állat tejéből készültek.

 

Amennyiben több különböző állat tejéből állítanak elő tejterméket, akkor kizárólag annak az állatfajnak a neve szerepelhet a megnevezésben, amelynek tejét legalább 70 százalékban tartalmazza az árucikk. A most közzétett rendelettervezet közigazgatási egyeztetés alatt áll, amelynek során az előterjesztés koncepcionális kérdései jelentősen módosulhatnak, a dokumentum közzétételének célja a társadalmi egyeztetés elindítása és a jogalkotási folyamat átláthatóvá tétele.

forrás: http://www.agromonitor.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.