Hirdetés

Hirdetés

Nyolcezer gazdálkodó nem regisztrálta magát az Agrárkamaránál

Debrecen – A megyei mezőgazdasági termelők negyede – mintegy nyolcezer gazda – nem regisztráltatta magát az Agrárkamaránál. A határidő pénteken járt le, de még elfogadják a jelentkezéseket és nem büntetik meg a késlekedőket. Aki nem regisztrál a köztestületnél az nem választhat és nem választható, ugyanakkor az ötezer forintos kamarai tagdíjat ugyanúgy meg kell fizetnie, mint a regisztrált gazdálkodóknak.

Az a mezőgazdasági vállalkozó, aki most akar regisztrálni az Agrárkamaránál, már lekéste az előírt határidőt, az ugyanis november 30-án lejárt. A törvény szerint a mezőgazdasági és élelmiszerfeldolgozó szektor összes szereplőjének: az őstermelőknek, gazdálkodóknak és egyéni vállalkozóknak egyaránt kötelessége regisztrálni. Hajdú-Bihar megyében péntek éjfélig 24600-an tettek eleget a kötelezettségüknek a 32 500-ból. Vagyis mintegy 8 ezren elmulasztották a kötelező regisztrációt. Mulasztásukat azonban még pótolhatják, nem kapnak büntetést.

- Aki még nem regisztrált, azzal szemben a törvény nem határoz meg szankciót. A regisztráció is folytatódik az idők végezetéig, hogy így mondjam, mert felkészülve arra, hogy lesznek új gazdák, új vállalkozók, megvan a lehetőség a későbbi csatlakozásra – magyarázza Szabó Sándor, a Területi Agárkamara átmeneti elnöke.

Aki november 30-áig jelentkezett, felkerült a kamarai választói névjegyzékbe, és aktívan szerepet vállalhat a jövő tavasszal induló új agrárkamara megválasztásában. A határidőt elmulasztóknak is be kell fizetni az ötezer forintos hozzájárulást, de ők nem vehetnek majd részt a kamarai választásokon. Az új Nemzeti Agrárkamara egyébként a regisztrált tagoknak díjtalan jogtanácsadást ad, és a pályázatok elkészítésében is segítséget nyújt.

forrás: http://www.dehir.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.