Hirdetés

Hirdetés

A Nemzeti Tanyafejlesztési Program kétmilliárdos keretére több mint 1200 pályázat érkezett

Nemzeti Tanyafejlesztési Program harmadik ütemében rendelkezésre álló 2 Mrd forintos keret iránt több mint 1200 pályázó, köztük kétszáznál is több önkormányzat érdeklődik.

A Vidékfejlesztési Minisztérium július elején tette közzé a következő tanyafejlesztési pályázatok kiírásait:

A kormány eddig összesen 4,5 milliárd forintot különített el a programra amivel a 300 ezer tanyán élő lakos életminőségének javítását, a vidék népességmegtartó képességének erősítését, főként a fiatalok helyben maradását igyekszik vonzóbbá tenni.

Az elmúlt két évben meghirdetett program iránt Bács-Kiskun, Csongrád és Pest megyéből volt a legnagyobb az érdeklődés.

Az összesítés szerint eddig 434 pályázó (családi gazdálkodó, őstermelő, önkormányzat, tanyagondnoki szolgálat) nyert pénzt, elsősorban a tanyákhoz vezető földutak karbantartására, munkagépek beszerzésére, a tanyai termékek piacra jutásának megkönnyítésére, az egészség megőrzésére és arra, hogy a tanyán élőkhöz “közelebb vigyék a kultúrát”.

A Tanyafejlesztési Program pályázataira már csak 2013. augusztus 7-ig lehet benyújtani a támogatási igényeket. A most záruló szakaszban a korábbiaknál több pályázat érkezett.

Forrás, további információ >

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.