Hirdetés

Hirdetés

Nem sértett uniós jogot a gyulai hús állami támogatása

Nem volt ellentétes az EU-jogszabályokkal a gyulai húsipar állami támogatása - írja a Békés Megyei Hírlap vasárnapi online kiadása, a Beol.

Az EU Agrárigazgatósága a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárához eljuttatott állásfoglalása szerint a gyulai húsipar nem részesült tiltott állami támogatásban. A Beol információit megerősítette Budai Gyula a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára.

A magyar állam 1,8 milliárd forintot biztosított gazdaságfejlesztésre és a munkahelyek megőrzésére a gyulai önkormányzatnak. A városi képviselő-testület ezután döntött arról, hogy az összeget a város húsiparának újjászervezésére fordítják. Az elképzelést több támadás érte, mivel állami pénzből nem lehet veszteséges üzemeket támogatni. Ebben az esetben azonban nem ez történt, a központi források nem a Gyulai Húskombináthoz jutottak el, hanem egy újonnan alapított önkormányzati tulajdonú társasághoz - írja a Beol.

forrás: http://www.napi.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.