Hirdetés

Hirdetés

Még két évig biztosan megmarad az uniós élelmiszersegély-program Magyarországon

Rendeletet fogadtak el az Európai Unió (EU) agrárminiszterei arról, hogy az EU élelmiszersegély-program 2012-ben és 2013-ban változatlan formában folytatódik a korábbi évek 500 millió eurós költségvetésével – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

A tárca jelentős előrelépésnek tartja, hogy e két évben lehetőség lesz az intervenciós készleteken felül a szabadpiacról is árut beszerezni. A tárca emlékeztet arra, hogy a rendelet elfogadásához nehéz, elhúzódó tárgyalások vezettek, meg kellett győzni a javaslatot ellenző hat tagállamot. A Tanácsi jóváhagyást követően a jogszabálytervezet 2012. első hónapjaiban az Európai Parlament (EP) elé kerül és elfogadása esetén közös Tanácsi és EP-rendeletet adnak ki. Magyarország 2006 óta minden évben részt vesz az EU élelmiszersegély-programban, 2011-ben 2500 településen mintegy 1 millió ember jutott élelmiszerhez, például liszthez, száraztésztához.

Magyarország álláspontja szerint az EU élelmiszersegély-program nagyon fontos és jól működő program, alapvető érdekünk, hogy a program 2013 után is tovább működjön. Ennek érdekében Magyarország mindent megtesz, és aláírta – több más tagállammal együtt – azt a nyilatkozatot, amely kiáll a program 2013 utáni folytatása mellett – szögezi le a VM.

Forrás: http://www.agromonitor.hu/index.php/eu/40-eu/5742-meg-ket-evig-biztosan-...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.