Hirdetés

Hirdetés

Máriatövis, a májvédő gyógynövény

Forrás: kronika.ro és http://www.sokszinuvidek.hu/

A máriatövisnek (Silybum Marianum) már az ókori birodalmakban is ismerték az egészségre gyakorolt jótékony hatását, és fogyasztották is érett magjait.

mariatovisNapjainkban leginkább méregtelenítő kúrákban alkalmazzák, mivel sejtregeneráló hatásának köszönhetően segíti a máj folyamatos megújulását, csökkentve a toxinok által okozott sejtkárosodásokat.

Szervezetünk, legfőképpen a májunk folyamatos harcot vív a környezetünkből szinte észrevétlenül érkező káros anyagok ellen. A különleges hatású máriatövis ebben a méregtelenítő folyamatban nyújt segítséget, hiszen fokozza a májsejtekben a ribonukleinsav- és a fehérjeszintézist, ezáltalbiztosítva legnagyobb mirigyünk sejtjeinek újratermelődését. A gyógynövény leghatásosabb részei a silymarint tartalmazó érett magok, ezeket hasznosítják a májvédő kapszulák is. A növény föld feletti részei egyébként forrázatként vagy köretként elkészítve is fogyaszthatók, de csak mértékkel.

Az Európában őshonos gyógynövény megakadályozza a káros anyagok eltávolításához nélkülözhetetlen, aminosavszerű vegyület, a glutation kiürülését, valamint antioxidáns-hatásának köszönhetően semlegesíti a káros szabad gyököket. Sokan úgy gondolják, a méregtelenítésre csak a májbetegségekben szenvedőknek van szüksége, ez azonban nem így van. Például hosszú távú gyógyszeres kezelés alatt álló, vagy tartósan toxikus anyagokkal kapcsolatba kerülő személyeknek mindenképpen javasolt egy-egy májvédő máriatövis-kúra beiktatása.

Hirdetés

Hozzászólások

Én találtam egy adalég és

Én találtam egy adalég és színezékmentes kapszulát. Most már minden májproblémával küzdő betegemnek ezt ajánlom: http://herbcaps.com/hu_HU/webshop/home/16/mariatovis-kapszula.html

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.