Hirdetés

Hirdetés

Már a héten folytatódnak az ellenőrzések a budapesti nagybani piacon

 

Folytatódnak az ellenőrzések a budapesti és a vidéki nagybani piacokon az év végéig, a társhatóságokkal készített munkaterv szerint - közölte Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az első ellenőrzésekre már a héten sor kerül, mivel a jövő heti ünnepek előtt több termelő és több áru érkezik a piacokra.

Az ellenőrzések középpontjában három termék, a burgonya, a hagyma és a sárgarépa áll. Feltételezhető, hogy burgonyából nagyobb mennyiségű német és lengyel áru érkezett a magyar piacra, míg sárgarépából lengyel importra lehet számítani - jelezte az államtitkár.

Kérdésre válaszolva Budai Gyula elmondta, hogy eddig az eredetmegjelöléssel és a számlaadással voltak kapcsolatosak a tipikus jogsértések. Amennyiben a kereskedő nem tudja bizonyítani az áru származását, a hatóság megbírságolja, továbbá elkobozza és megsemmisíti az árut. A számla meglétét - társhatóságként - a NAV ellenőrzi - tette hozzá az államtitkár.

(MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.