Hirdetés

Hirdetés

A Külügy keresi azokat a magyar borokat, amelyek képviselhetik Magyarországot

Mint arról már értesülhettek, 2011 első felében Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. Az elnökség fél éve alatt számos rendezvény kapcsán szeretnénk bemutatkozási lehetőséget adni a kiváló minőségű magyar boroknak, ezért rövidesen felhívást teszünk közzé minőségi borok beszerzéséről, kiválasztási eljárásáról.

A magyarországi miniszteri étkezéseket – terveink szerint – egy-egy borvidék bemutatására is felhasználnánk. Az elnökségi arculat ilyen megjelentetéséhez egy elnökségi borszakértőt, sommelier-t választottunk Gál Helga személyében. A következő hónapokban ő fog jelentkezni a borok kiválasztásával kapcsolatos ügyekben.

Azért, hogy ne csak a magyarországi, hanem a brüsszeli helyszíneken is magyar bort szolgáljanak fel, még sürgősebben lépnünk kell. Időnyerés céljából - a legutóbbi külügyi beszerzés kereteire épülve – gyors előzsűrizésre hívjuk az ott szereplő magyar termelőket.

Ezért kérnénk szíves közreműködésüket, hogy pincészetük egy- egy kiváló minőségű borából küldjenek be 3 minta palackot. (Ezekből 2 palack  a budapesti kóstoláshoz, 1 pedig a brüsszeli válogatáshoz kell.)

A brüsszeli előszelektáló csapat kifejezetten magas minőséget vár el, ezért kérjük Önöket, hogy lehetőség szerint, pincészetenként maximum két fajta, (fajtánként 3 palack) kiemelkedő minőségű bort küldjenek erre az előszelekcióra. A kinti rendezvények jellegzetesen kisebb palackszámú tételeket (egy-egy esemény igénye) igényelnek, így több bor bemutatására is lehetőség nyílik.

Az Önök által beküldendő mintáknak olyan tételből kell származniuk, melyekből legalább 120 palackot tud majd szállítani abban az esetben, ha az Önök bora kiválasztásra kerül.

Mivel hangsúlyozottan fontos, hogy a borok kiváló minőségűek legyenek, nem szabunk meg felső értéket a borok árára vonatkozólag, így remélhetőleg különleges, egyedi, tételekkel tudnak majd hozzájárulni a rendezvények sikeréhez (amennyiben promóciós célból az általános kereskedelmi szintből árengedményt kívánnak tenni, természetesen ezt a gesztust is értékeljük). Általában előnyben részesítik a helyi szőlőfajtákat a világfajtákkal szemben, tehát kérjük, ezt különösen tartsák szem előtt a minták beküldésekor.

Minták beszállítási helye: Külügyminisztérium, Nagy Imre téri épülete

Határidő: 2010. szeptember 13. hétfő, du. 16 óra.

Az előkóstolás időpontja: 2010. szeptember 17, a brüsszeli kóstolás időpontja szept. 21. A kiválasztott borok termelőit szeptember 30-ig értesítjük az eredményről, a megrendelt borokat legkésőbb 2010. október 31-ig kell a Külügyminisztérium által megjelölt raktárba szállítani. 

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket!
Abban a reményben, hogy közös akcióink öregbítik a magyar bor hírnevét, tisztelettel:

Robák Ferenc
EU Operatív Kormánybiztos

Gál Helga elnökségi borszakértő
helga_gal@amv.hu           
tel: +36 1 450 88 00, +36 1 450 88 19

Frissítés:

A tegnap a Külügyminisztériumból érkezett mintabekérő körlevélből hiányzott a pontos betárolási cím, melyért elnézést kérünk és ma ezt pótoljuk:

A minta palackokat a Nagy Imre téri (4.) épületébe kérnénk szépen szállítani, ahol Orosz Józsefet lehet keresni (061 458-1794), ő az Ajándékraktár munkatársa.

Legyenek szívesek ellátni ezeket a palackokat borkísérő okmánnyal, érték nélküli megjelöléssel.

A Brüsszelbe menő borok kiválasztása után, melyről külön időben tájékoztatjuk majd Önöket, kérünk majd további dokumentumokat is, (pl: jótállási feltételek, jövedéki engedély másolata, MGSZH Központ által kiállított export bizonylat) addig viszont, csak egy részletes ajánlatot kérnénk erre az e-mail címre, (helga_gal@amc.hu), feltüntetve az egyes tételek nettó (ÁFA nélküli) egységárát, bruttó egységárát.

Ha további kérdéseik merülnek fel, állok szíves rendelkezésükre az alább felsorol elérhetőségeken.

Előre is köszönjük szíves közreműködésüket!

Gál Helga

Agrármarketing Centrum

Tel: 06 1 450 88 00 vagy 06 1 450 8819

e-mail: helga_gal@amc.hu

CsatolmányMéret
Termeloi-level.doc29 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.