Hirdetés

Hirdetés

Könnyebb hitelfelvétel a gazdáknak

Kedvezőbb kezességi feltételrendszert alakított ki a nagyobb összegű hitelt felvevők számára az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) szeptember 1-től, a szervezet tovább támogatja a kisebb hitelügyleteket is – közölte az AVHGA hétfőn. Az ügyletek díjait, a fedezeti elvárásokat és a kezességvállalás mértékét alakították át olyan módon, hogy ezáltal egyszerűbbé és kisebb tehervállalássá vált a hitelfelvétel.

A feltételek módosításával a szervezet saját eszközeivel támogatni kívánja a nagyobb beruházási vagy forgóeszköz hiteleket igénylő kis- és közepes méretű vállalkozásokat (kkv), és egyben ösztönözni szeretné a bankok hitelezési aktivitását is.

„Minden olyan lépés, amely könnyíti a mezőgazdaságból élők hitelhez jutását, pozitív és üdvözlendő” – reagált lapunknak Tóth István. A MOSZ titkára hozzátette: „gondot jelent ugyanakkor, hogy az aszállyal sújtott növénytermesztők, és a magas takarmányárak miatt nehéz helyzetbe jutott állattenyésztők olyan mértékű veszteségeket könyvelnek el jelenleg, amely lehetetlenné teszi a hitelfelvételt számukra.”

Tóth István ugyanakkor hozzátette: „lehet olyan szegmense a termelőknek, akik hitelképesek, számukra segítséget jelenthet a továbblépésben egy ilyen változás.”

Szerző: Braunmüller Lajos

Forrás: http://www.vg.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.