Hirdetés

Hirdetés

Kertészkedés és online póker a stressz enyhítésére

A kertészkedés és az online pókerezés is egy igen népszerű kikapcsolódási forma. A kettőben számos közös megtalálható, például mindkét tevékenység igen régi múlttal rendelkezik. Ezenkívül érdemes megemlíteni azt is, hogy bármiféle hobbi igazán jó stresszoldó, amennyiben a tevékenységet végző személy szenvedéllyel áll hozzá. Ez azt jelenti, hogy a munkán és kötelezettségeken kívül végzett elfoglaltságok extra célt adnak a mindennapoknak, és akár az emberek életének is. De miért tartják a szakértők egészségesnek ezeket a tevékenységeket? A választ ebből a cikkből megtudhatod, illetve arra is kitérünk, hogy mit kell tudni az online pókerezésről és a kertészkedésről.

Online szerencsejátékok

A szerencsejátékozás egyik közkedvelt formája a póker, mely tulajdonképpen egy asztali játék. A legtöbb játékos általában kedveli a klasszikus kártyajátékokat, ezért természetesen a póker mellett egyéb hagyományos játékokkal is lehet találkozni, például a baccarat vagy a rulett. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a legtöbb minőségi online póker oldalak kínálatában minden megtalálható egy helyen, és akár élőben is lehet őket játszani. A póker egy könnyen elsajátítható kártyajáték, azonban az élő játékok során előfordulhat, hogy a kezdő játékosok megijednek, vagy összezavarodnak. Ezért érdemes előbb gép ellen gyakorolni, erre kiválóan alkalmasak az interneten elérhető ingyenes verziók.

Mint azt a legtöbben tudják, az online szerencsejátékozás miatt könnyen függővé válhatnak a játékosok. A függőség során az emberekben kialakul egy valódi szenvedély, melynek akár fizikai tünetei is lehetnek. Az adrenalin-függőség hasonló elven alapul, hiszen az online pókerezés során a játékosokban megnő az adrenalin, mely segít szinten tartani a játékosok figyelmét, illetve jó a stresszoldó hatása is. Ebből adódik, hogy habár fennáll a függőség veszélye, bizonyos kereteken belül játszva számos jótékony hatása van a pókerezésnek.

Érdemes még kiemelni azt is, hogy online szerencsejátékozás közben a játékosok önmaguk lehetnek, hiszen a platformok otthonról könnyen, pár kattintással elérhetőek. Előnyei közé sorolható az, hogy biztonságos, szabad környezetet ad arra, hogy a külvilág hatása nélkül kifejezhesse érzéseit és gondolatait a pókerező játékos. Segít szinten tartani az összpontosítást, és a problémamegoldó képesség fejlesztésére is alkalmas elfoglaltság.

Kertészkedés, mint kikapcsolódás

A kertészkedés szintén egy közkedvelt kikapcsolódási forma, mely kiválóan csökkenti a stresszt, segít feldolgozni traumákat, valamint elősegíti, hogy az embereknek sikerélményben legyen részük. Nincs is jobb érzés annál, minthogy az előre elültetett magvak gyönyörű virággá/növénnyé fejlődnek, vagy esetleg finom gyümölcs és zöldség terem belőlük.

A legtöbb ember szereti a természetet, de sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy közelebb kerüljön az állat és növényvilághoz. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az ember saját magának nem teremtheti meg ezt akár otthon is. Szerencsére elég sok megoldás létezik már erre, ráadásul nem kell nagy összegekre gondolni. Ezenkívül habár a növények gondozása nem kevés energiába és időbe telik, a végeredmény miatt abszolút megéri.

A kertészkedés és növények gondozása amellett, hogy kiváló stresszoldásra, segít a gyógyulásban, akár mentális, akár fizikai problémáról van szó. Számos kórháznak, rehabilitációs központnak és akár börtönnek is szerves részét képezi a kertészkedés. Ezenkívül biztosítja, hogy az emberek reménykedjenek, legyenek céljaik, illetve segít abban, hogy az emberek megéljék, hogy milyen kontroll alatt tartani valamit, vagy gondoskodni valamiről.

Alap tudnivalók a kertészkedésről

A növénygondozást és kertészkedést két típusra oszthatjuk: a lakossági és a mezőgazdasági. Míg a lakossági kertészkedést egy jelentősen kisebb területen végzik, addig a mezőgazdaság egy sokkal nagyobb piacot foglal magában, mely egyeseknek akár a legfőbb megélhetését biztosíthatja.

A kertészkedés fajtái:

  • Beltéri kertészet
  • Őshonos növényekkel való kertészet
  • Konténeres kertészet
  • Vízi kertészet
  • Növénytermesztés
  • Termeléses gazdálkodás
  • Közösségi kertészkedés
  • Biokertészet

Ha szeretnél otthon elkezdeni kertészkedni, érdemes először csak pár növényt beszerezni. Ezenkívül ha már rendelkezel növénnyel, alaposan olvass utána a fajtának, hiszen minden típus más gondozást igényel. Kifejezetten erre szakosodott oldalakból rengeteg találhatsz az interneten, melyeken hiteles tanácsokat osztanak meg a szakértők. Ajánlott hobbiból elkezdeni a kertészkedést, hiszen csak előnyöd származhat a növények gondozásából.

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.