Hirdetés

Hirdetés

Jók vagyunk Tajvanon, jöhetnek a dollár milliárdok

Komoly megbeszélések folynak a magyar és tajvani cégek között, különösen az élelmiszeripar, az építészet, a környezetbarát építőipari megoldások és az elektromos járművek gyártása területén.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szerint a kétoldalú kereskedelmi forgalom 2009-ben a gazdasági válság hatására jelentősen csökkent, 2010-ben enyhe emelkedést mutatott, majd 2011-ben ismét egy kisebb visszaesés következett be. A KSH adatai alapján 2010-ben 1,443 milliárd, míg 2012-ben 1,402 milliárd dollárt tett ki a kétoldalú áruforgalom. Tajvan tavaly a 18. legnagyobb importőre volt Magyarországnak, az ázsiai országok közül a 4., export tekintetében az 57. A teljes forgalmat tekintve pedig a 30. helyen állt Magyarország partnerei között.

A HITA úgy látja, hogy a magyar export fejlesztésére főként a környezetvédelmi, víz- és szennyvíztisztítási technológiák, a zöld gazdaság, a biotechnológia, az állattenyésztési és élelmiszer-feldolgozási technológiák, élelmiszerek, hungarikumok, borok, orvosi és állatorvosi műszerek, gyógyszerek, illetve a szoftverek területén van lehetőség.

A külgazdasági hivatal az MNB adatai alapján közölte: tavaly a tajvani közvetlen tőkebefektetések állománya 82,1 millió euró volt Magyarországon, hivatalos becslések szerint azonban a tajvani vállalatokhoz köthető magyarországi befektetések összértéke 400 millió dollár körül lehet. A jelentősebb beruházások kivétel nélkül az elektronikai és az infokommunikációs-informatikai iparhoz kötődnek.

forrás: http://privatbankar.hu/

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.