Hirdetés

Hirdetés

Idén csinálj házi szaloncukrot! Pofonegyszerű és isteni finom!

Forrás: Street Kitchen (Az oldalon található videó is, amit érdemes megnézni!)

Ha szeretnétek kipróbálni a szaloncukor készítést, jelentkezzetek programunkra, maszatoljátok össze a mi terítőnket!

Szaloncukrot készíteni nem csak egyszerű, de nagyon népszerűvé tesz, ezért ne áruljátok el sok mindenkinek, hogy ilyet is tudtok, mert hirtelen rengeteg barátotok lesz. Dóra 3 kedvence a marcipános, a feketeribizlis-marcipános és a vajkaramellás. Íme a receptek!

 

IMG_6218_1.jpg

 

Szaloncukor recept

Hozzávalók:

A vajkaramellához:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg barna nádcukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • csipet só
  • 1 vaníliarúd

 

A marcipánhoz:

  • 20 dkg blansírozott mandula
  • 10 dkg porcukor
  • 1-2 ek hideg víz
  • 1/2 narancs reszelt héja

 

A feketeribizlihez:

  • 15 dkg fagyasztott feketeribizli
  • 2 ek cukor

 

A csokoládébevonathoz:

  • 20 dkg legalább 60% kakaótartalmú étcsokoládé

 

IMG_6149.jpg
 

 

A vajkaremallához a vaníliarúd magjait kikaparjuk és az összes többi hozzávalóval együtt közepes lábosba tesszük. Mérsékelt láng felett a forrástól számított 40 perc alatt,gyakori kevergetés mellett, sűrűre főzzük. Egy 10  x 25 cm-es műanyag doboz aljára több réteg alufóliát teszünk (hogy ne húzza össze a forró karamell a doboz alját), ezt leterítjük sütőpapírralés beleöntjük a masszát. Hagyjuk kihűlni, majd éjszakára a hűtőbe tesszük. Ezutánfeldaraboljuk és megformázzuk.

 

IMG_62012.jpg


A marcipánhoz a mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral. Két részre osztjuk. Az egyikhez annyi vizet adunk, hogy formázható marcipánmasszát kapjunk és belereszeljük 1/2 narancs héját. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk. A másik feléből lesz a feketeribizlis marcipán.

 

Ehhez a feketeribizlit kis lábosba tesszük és az 2 ek cukorral alacsony lángon egészen sűrűre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hagyjuk kihűlni. A maradék cukros mandulához keverjük. Lehűtjük, majd feldaraboljuk és megformázzuk.

 

IMG_6186.jpg

 

A csokoládébevonathoz a csokoládé 2/3 részét kis darabokra vágjuk, közepes tálba tesszük és vízgőz felett, közepesen alacsony lángon felolvasztjuk. A maradék csokoládét nagyon finomra vágjuk. Az olvasztott csokoládét levesszük a gőzről és hozzákeverjük a maradék csokoládét, simára, fényesre keverjük. és azonnal mártani kezdjük a szaloncukrokat.

 

IMG_6202.jpg

 

Az előre megformázott töltelékeket a csokoládéba mártjuk, lehúzzuk róla a felesleget a sütőpapírral bélelt tálcára tesszük. Hagyjuk, hogy a csokoládé megdermedjen (hűtőbtéve ez a folyamat felgyorsítható). Selyempapírba csomagoljuk és dobozba tesszük.

 

IMG_6160.jpg

 

Ha szeretnétek kipróbálni a szaloncukor készítést, jelentkezzetek programunkra, maszatoljátok össze a mi terítőnket!

Forrás: Street Kitchen (Az oldalon található videó is, amit érdemes megnézni!)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.