Hirdetés

Hirdetés

A hónap végéig igényelhető a kárenyhítő juttatás


A 2011. november 1. és 2012. október 31-e közötti időszakban mezőgazdasági káreseménnyel sújtott területek utáni kárenyhítő juttatások iránti kérelmeket
november 30-ig lehet benyújtani.

A kérelem három eredeti példányban személyesen vagy postai úton nyújtható be a kárt szenvedett terület szerint illetékes megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatóságához. Amennyiben a termelő rendelkezik mezőgazdasági biztosítással, úgy a kérelemhez e szerződés (a biztosítóval kötött szerződés ajánlati nyomtványait és kötvény) három másolati példányát is csatolni kell.


A kérelmek postai úton történő benyújtás esetén a postára adás dátuma nem lehet későbbi, mint november 30-a. A határidőt követően benyújtott kérelmeket elutasítják.
Fontos továbbá, hogy egy gazdálkodó csak egy kárenyhítő juttatás iránti kérelmet nyújthat be. A kárenyhítési eljárásban hiány- és iratpótlásra nincs lehetőség.


A kárenyhítő juttatás igénybevételének feltételei továbbá, hogy:
- a termelő a kockázatközösség tagja legyen (a rendszerhez való csatlakozási szándékukat a termelők a 2012. évi egységes kérelmükön már jelezték, illetve bizonyos mérethatár felett gazdálkodók részére az agrárkár-enyhítési rendszerbe történő belépés kötelező),
- a termelő a növények károsodását a rendeletben megjelölt 15 napos határidőn belül bejelentse az agrárkár-megállapító szervhez, amely a károsodás bekövetkeztének tényéről, helyéről, mértékéről és annak határidőn belüli bejelentésről hatósági bizonyítványt állít ki,
- a termelő a kárenyhítési hozzájárulást szeptember 15-vel beérkezőleg maradéktalanul megfizesse,
- az elemi káresemény az adott termelő üzemi szintjén mérve (vagyis az általa termesztett összes terület és növény figyelembevételével) hatóságok által igazolt, több mint 30-30%-os hozamcsökkenést, valamint hozamérték-csökkenést okozzon.

VM Sajtóiroda

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.