Hirdetés

Hirdetés

A homoktövis kedvező hatásai

A sárgás gyümölcsű növény méltán szerzett jó hírnevet magának, hiszen számos kedvező élettani hatással rendelkezik. Sokoldalúságából szörp, tea, lekvár, gyümmölcsszeletek és zselé formájában fogyasztva egyaránt profitálhatunk.

Mit tartalmaz?
Talán nem is gondolnánk, de C-vitamin-tartalma magasabb sok, a köztudatban kiemelkedő C-vitamin forrásként számon tartott növényénél.  A hozzáértők emellett  hangsúlyozzák, hogy értékes forrása a B1-, B2-, B8-, E- és K-vitaminnnak, a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavaknak (Omega-3,6,7,9), az antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező, a betegségek megelőzésében és az egészség megőrzésében fontos szerepet játszó flavonoidoknak és a daganatos betegségek kialakulásának megelőzésében is hatásosnak tartott karotinoidoknak.

Immunerősítő és a szív- és érrendszeri betegségek előfordulását is csökkentheti
A benne található értékes anyagoknak köszönhetően jelentősen erősítheti az immunrendszert, s így fokozhatja szervezetünk ellenállóképességét. Az egészségmegőrzésben és a különböző problémák kialakulásának megelőzésében így mindenki számára hasznosnak bizonyulhat, de különösen a gyengébb immunrendszerű embereknek (gyerekeknek, időseknek, betegeskedőknek) lehet segítségére ellenállóképességük megőrzéséhez és növeléséhez.

Bizonyos tanulmányok szerint szerepet játszhat az érfalak rugalmasságának növelésében, a  szervezetünkben található káros, LDL koleszterin szintjének csökkentésében, s így az érelmeszesedés s a szívbetegségek kialakulásának megelőzésében.

A fiatalság megőrzése
Antioxidáns hatású összetevőinek köszönhetően segíthet szervezetünk öregedését lelassítani. Ezt állítólag a benne található flavonoidok segítségével éri el, hiszen ezeket a vegyületeket hatékonynak tartják a sejtek öregedésének mérséklésében.

A máj védelme
Hatásos lehet e szervünk tisztításában, méregtelenítésében, sejtjeinek regenerálódásában és működésének javításában.

Megküzdés a súlyfelesleggel
Segíthet az anyagcsere fokozásában, s így a pluszkilók felszaladásának megelőzésében és leadásában, s mivel a szövetek feszességét, rugalmasságát is fokozhatja, így a súlyingadozással együttjáró narancsbőr megjelenésének elkerülésében is hatékony lehet.

Bőrbarát növény
Bizonyos kísérletek tanúsága szerint kedvezően hat a száraz, irritált bőrre, s gyulladásgátló és a baktériumok elterjedését mérséklő hatása miatt jótékonyan befolyásolhatja a sebek, sérülések gyógyulását is.
Hámosító és gyulladáscsökkentő hatása szintén a sebek és bőrbetegségek gyógyulását segítheti elő.

forrás: http://www.femcafe.hu

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.