Hirdetés

Hirdetés

Hatóság: a magyar boltok függesszék fel egyes cseh szeszek árusítását

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt kéri a forgalmazóktól, hogy függesszék fel a cseh egészségügyi minisztérium által közzétett listán szereplő szeszes italok forgalmazását Magyarországon.

Hangsúlyozzák: továbbra sincs arra utaló információ, hogy Magyarországra is került volna a Csehországban mérgezést okozó, metil-alkoholt tartalmazó szeszes italokból, ám a helyzet tisztázásáig az esetlegesen érintett termékek forgalmazását és fogyasztását sem javasolja a hivatal.

A jelenlegi tisztázatlan helyzet, a nyomon követés lehetetlensége a vállalkozások számára élelmiszerbiztonsági kockázatot jelent, amely kizárja a forgalomba hozatal lehetőségét. A kereskedőknek ezért is kell megtenniük minden szükséges óvintézkedést a fogyasztók egészségének, életének védelme érdekében - emlékeztetnek.

A Nébih felhívja a forgalmazók figyelmét, hogy a cseh egészségügyi minisztérium által közzétett listán szereplő termékeket jelentsék be a hivatalhoz, és a hatóság intézkedéséig a termékek forgalmazását függesszék fel, mivel azok jelenleg nem tekinthetők biztonságosnak. Amennyiben egy-egy termékkel kapcsolatban a kereskedőkben gyanú merül fel, úgy a minták laboratóriumi vizsgálatát is elvégeztethetik a hivatallal.

Forrás: 
Hirfokusz/MTI
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.