Hirdetés

Hirdetés

GVH: 30 millió forintos eljárási bírság az Auchan-nak

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 30 millió forint eljárási bírságot szabott ki az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-re, mert a vállalkozás többszöri felszólítás ellenére is megtagadta a GVH által kért adatok szolgáltatását. Az Auchan jogorvoslati kérelmet nyújtott be a határozat ellen, és közölte: semmilyen jogszabályt nem sértett meg.

A versenyhivatal hétfői közleménye szerint a GVH idén februárban indított eljárást az Auchan ellen, mert a vállalkozás reklámkiadványában „Auchan Hungarikum" szlogennel olyan termékek jelentek meg, amelyek nem tartoznak a közismert hungarikumok körébe. A szlogennek a magyar népi motívumokkal való együtt alkalmazása azt a látszatot keltheti a fogyasztóban, hogy 100 százalékban magyar terméket vásárol, azonban e termékek előállításához használt alapanyagok egyes esetekben valószínűsíthetően nem magyar eredetűek - közölte a GVH.

A közleményben a versenyhivatal leszögezi: az eljárás során a GVH az Auchant az ügy feltárása érdekében adatszolgáltatásra kötelezte, amelynek azonban ismételt felszólítás ellenére sem tett eleget, ezért a vizsgáló 500.000 forint eljárási bírságot szabott ki a vállalkozásra. A Versenytanács az Auchan által kezdeményezett jogorvoslati eljárásban megállapította, hogy a vállalkozás olyan alaptalan hivatkozásokkal akadályozza a vizsgálatot és a tényállás feltárását, amely az Auchan árbevételével sokkal inkább arányban álló eljárási bírság kiszabását indokolja.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs igazgatója az MTI megkeresésére elmondta: az eljárási bírságról szóló határozattal kapcsolatban az Auchan augusztus közepén jogorvoslati kérelmet nyújtott be; meggyőződésük, hogy semmilyen jogszabályt nem sértettek. A kommunikációs igazgató elmondta, a GVH első, 500 ezer forintos bírságról szóló határozatát megtámadták, erre válaszul a hivatal megemelte azt 30 millió forintra, mert álláspontja szerint az adatszolgáltatás megtagadása alapos ok nélkül történt, és rosszhiszemű magatartásnak minősítette az Auchan hozzáállását.

Forrás: http://www.veddamagyart.info/szolgalati-koezlemeny/893-auchan-gvh-30-mil...

CsatolmányMéret
3n4m.jpg429.97 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.