Hirdetés

Hirdetés

Folyamatos az ellenőrzés

Az ATV vasárnap este bemutatott Zala megyei lóexportőr története már ismert volt a szakminisztérium előtt. Az ott elhangzottakkal kapcsolatban a tárca még a múlt évben feljelentést tett, a rendőrség vizsgálja az ügyet, ezért a nyomozás lezárásáig a minisztérium nem nyilatkozik az ügyben – fogalmazott Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. 

Azokon a vágóhidakon, ahol folyamatos az ellenőrzés, nem fordulhat elő csalás: feketén, bizonytalan eredetű állat vágása. Komoly vágóhíd nem kockáztatja meg, hogy ellenőrizetlen húst dolgozzon fel.
Kardeván Endre a műsorban kijelentette: Magyarországon az élelmiszerbiztonság sokkal jobb, mint a legtöbb uniós országban. Hazánkban 1888 óta létezik élelmiszer-ellenőrzés, ennek a tevékenységnek hagyománya, elismert és jól működő rendszere és ellenőrző hatósága van.
Az Európában kirobbant lóhúsbotrány esetében fogyasztóvédelmi problémáról, és nem élelmiszerbiztonsági problémáról van szó – hangsúlyozta az államtitkár.

Kardeván Endre a szigorodó élelmiszerbiztonsággal kapcsolatban megjegyezte: az Országgyűlés tavaly szavazta meg az élelmiszerlánc-biztonsági törvény módosítását, amely az élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevezetésével biztosítja az ellenőrzés teljes rendszerének finanszírozását. Az élelmiszer-ellenőrzésre ettől az évtől 2,2 milliárd forinttal több jut, mint eddig. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal nemrég létrehozott akciócsoportja a gyors, hatékony ellenőrzést minden esetben biztosítja.

Aki megbízható magyar élelmiszert vásárol, annak nem kell attól tartania, hogy romlott termék kerül az asztalára.


(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.