Hirdetés

Hirdetés

Fejleszthetők a magyar-iraki mezőgazdasági kapcsolatok

Magyarország szívesen vesz részt az iraki mezőgazdaság fejlesztésében - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn, Budapesten újságírók előtt, miután tárgyalt iraki kollégájával.
Izzát ad-Din ad-Davla arról beszélt, hogy a közel-keleti országban újjá kívánják építeni a mezőgazdasági infrastruktúrát, és azért fordultak Magyarországhoz, mert helyre kívánják állítani a hagyományosan jó régi kapcsolatokat a kölcsönös előnyök alapján ezen a területen. Emellett Magyarország mezőgazdasága technológiailag fejlettebb, mint az iraki.
Fazekas Sándor a megbeszélések nyomán az együttműködés lehetséges területei között említette a mezőgépgyártást, az öntözést, a baromfi- és szarvasmarha-tartási technológiák átadását, a szárazságtűrő növények kutatását, a szaktanácsadást.
Az iraki miniszter mindehhez hozzátette: országa szeretné igénybe venni a magyar tapasztalatokat a haltenyésztés, a gépesítés és az állatállomány általános fejlesztése területén. Az MTI kérdésére hozzáfűzte: lehetőséget lát a magyar cégek részvételére is ebben a folyamatban.

VM Sajtóiroda

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.