Hirdetés

Hirdetés

Egyre nagyobb biznisz a gyümölcsöskert

Megélénkült a gyümölcsöskertek iránti kereslet, hektáronként átlagosan 1,2-1,4 millió forintot fizetnek értük a vevők, de a főváros környékén 4,5 millió forintot is megadnak – írta a Napi Gazdaság pénteken. Az ültetvények népszerűségi listáját a lap szerint a kajszi-, és az őszibarack, a dió és a mogyoró vezeti, de nem nehéz túladni az alma-, körte-, szilva-, meggy- és cseresznyeültetvényeken sem.

A közelmúltban a Balaton-felvidéken 9 millió forintért kelt el egy nem egészen két hektáros dióültetvény. Cafik Tamás, az ingatlanközvetítéssel foglalkozó Győr környéki Deal Real Kft. ügyvezetője a lapnak azt nyilatkozta, szerinte a gyümölcsárak emelkedése óta folyamatosan élénkül a piac. A fellendülésben az is szerepet játszhat, hogy a jó minőségű termékeket Ausztriában sem nehéz eladni, ráadásul a térségben - a határ mindkét oldalán - egyre több a feldolgozó vagy szörpöket gyártó üzem.

Forrás: http://index.hu/gazdasag/

Hirdetés

Hozzászólások

Lehetséges, hogy a főváros

Lehetséges, hogy a főváros illetve a nyugat dunántulon igy van! A szomorú, hogy a Tiszántulon egy 800 négyszögölös kerttel egy 100 négyzetméteres házat már kettő azaz kettő millió forintért is meg lehet venni! Ez történt most a szomszédsogámba közvetlen a Tisza gátja mellet ráadásul még a viz sem fenyegeti, mertegy  dombon van, ami a gát magasságával egy szintben van! Termőföldje jó mínőségű öntés talaj, Kb50 cseresznye illetve más fákkal beültetve! A tény, az árakat mindig a felkapotság jellemzi! Igy érdemes jó termő földeket keresni a Tiszán túlon is, hiszen töredékéért hozzá lehet jutni komoly házakhoz illetve jó termő talajú kertekhez!
ragokamuvek@gmail.com  

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.