Hirdetés

Hirdetés

Általában jó a hazai méz

A magyar méhészek többsége megfelelő minőségű mézet termel - derül ki a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal vizsgálatából. A hatóság tavaly 243 mézmintát vizsgáltatott meg, és tizenegy esetben állapított meg jogsértést, azaz a megvizsgált termékek 4,5 százaléka volt hibás.

A tavaly december és idén április között elvégzett vizsgálatok szerint a boltokból levett 399 mintából 39-ről, azaz 9,8 százalékról derült ki, hogy antibiotikum maradványokat tartalmaz - írja a Magyar Nemzet.
A szakhatóságnak azonban az antibiotikumos termékükkel újra és újra lebukott forgalmazókat és kereskedőket nem sikerült kitiltania a piacról vagy leszoktatnia a fogyasztók mérgezéséről. Ráadásul a legtöbb emberi fogyasztásra alkalmatlan terméket az a vállalkozó állítja elő, aki egy egyesületen keresztül képviseli Magyarországon a mézkereskedőket és a mézcsomagolókat.

A szervezet előző elnöke pedig azzal bukott le, hogy engedély nélkül és nyugtaadás nélkül árult vödrökben antibiotikumos mézet - emlékeztet a lap.

Forrás: http://www.agrarunio.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=523...

Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.