Hirdetés

Hirdetés

Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren

Esemény ideje: 
Szombat, 2011. December 17. 10.00 - 18.00

Ópusztaszer, 2011. december 17. Történelmi, hagyományőrző; Kulturális

A Magyarok Karácsonyát évek óta, immáron negyedik alkalommal a nemzeti együvé tartozás jegyében tartjuk a Magyar Örökség és Európa Egyesület támogatásával. A karácsony családi ünnep az Ópusztaszeri Magyarok Karácsonya a magyar nemzet nagy családjának az ünnepe.

Mi utóbbira helyezzük a hangsúlyt. Ennek megfelelően fontos, hogy minél több országból érkezzenek a nemzetünknek szóló karácsonyi üzenetek, jókívánságok, jöjjenek határon innen és túl élő magyar művészek, vendégek, a magyar örökség letéteményesei. Karácsonykor a keresztény világ Jézus születését, a második isteni személy földre szállását, biblikus szakkifejezéssel szólva "az Ige megtestesülését" ünnepli. Karácsonykor meg szoktuk ajándékozni azokat, akiket szeretünk. Ez a szokás eszünkbe juttatja az első karácsonyi ajándékot, amely nem egy tárgy volt, hanem egy személy, az Atyaisten Egyszülött Fia.

Az ő személyében Isten maga jött el hozzánk, hogy - Izaiás jövendölése szerint - velünk legyen (vö. Iz 7,14) - "velünk együtt húzza az igát" (Pázmány), velünk dolgozzék, sírjon és örüljön, velünk szenvedjen, velünk és értünk haljon meg a kereszten. Isten Szent Fiának velünk léte nem csak egy időre, hanem örökre szól. Amikor látszólag eltávozott közülünk, nem egy ajándéktárgyat, még csak nem is egy általa írt könyvet vagy saját kezűleg faragott szobrot hagyott itt emlékezetül, hanem önmagát a kenyér és a bor színe alatt az oltáriszentségben. Karácsony arra tanít minket, hogy nekünk is önmagunk odaajándékozásával kell szeretnünk egymást.

Szép dolog, ha üdvözleteket küldünk ismerőseinknek, jó dolog, ha ajándékokkal kedveskedünk szeretteinknek. A képeslapok, a boltban vásárolt vagy házilag készített ajándékok azonban nem helyettesíthetik a szívünket. Szívünk odaajándékozása pedig azt kívánja, hogy imádkozzunk és vezekeljünk a távol levőkért, illetve hogy személyesen segítsük és időnk feláldozásával, személyes jelenlétünkkel támogassuk a közel levőket. A Jézussal való karácsonyi találkozás tanítson meg minket is a másokkal való találkozás és együttlét értékére, hogy rátaláljunk a szeretet jó ízére, karácsony igazi örömére.

Márfi Gyula veszprémi érsek, az Új Ember Katolikus Hetilapban megjelent szívhez szóló gondolataival hívunk meg arra, hogy indítsunk el együtt egy karácsonyi imaláncot a magyarok nagy családjáért, zarándokhelyünkről, innen Ópusztaszerről! Továbbá felhívást intézünk, hogy ahogyan mi is, megfogalmaztuk karácsonyi üzenetünket a Magyar Nemzet számára, úgy tegye meg ezt összefogással minden magyar ember, éljen bárhol a világban. Ópusztaszer karácsonyi üzenete: Magyarok! Maradjatok meg a hitben, szeressétek egymást testvérként, óvjátok nemzetünk minden tagját, és imádkozzatok, hogy Isten tartsa és áldja meg népünket.

Küldj egy üzenetet a Magyar Nemzetnek Ópusztaszerre a Magyarok Karácsonyára! A legszebb gondolatokból, jókívánságokból egy csokrot állítunk össze, melyet 2011. december 17-én, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban ünnepi keretek között, neves magyar előadóművészek olvasnak fel, emlékalbumban kapnak helyet, valamint a felállított óriás karácsonyfát is a világ magyarjaitól érkező üzenetekkel díszítjük. Küld el üzenetedet
1. Elektronikus képeslapon
2.E-mailben: uzenetanemzetnek@opusztaszer.hu
3. Postai úton: 6767 Ópusztaszer, Szoborkert 68. - A borítékra írd rá az "Üzenet a Nemzetnek" jeligét!
4. Telefonon: +36 62 275 133
Rendező : Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark
Támogató: Magyar Örökség és Európa Egyesület
Médiatámogató: Duna Televízió, Magyar Katolikus Rádió
Fővédnök: Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes
Díszvendég: Schmittné Makray Katalin Program: 11.00-12.30 Magyarok Karácsonya ünnepi műsor
Zene: Bárdos Lajos vegyeskar
Köszöntő: Magyar Anna, Tokovics Tamás
Zene: Bárdos Lajos vegyeskar
Makray Katalin köszöntője
Zene: Bárdos Lajos vegyeskar
Nemzet és karácsony irodalmi összeállítás
Zene: Bárdos Lajos vegyeskar
Üzenet a nemzetnek címmel összeállítás a magyarok üdvözleteiből (15 perc) Az üzeneteket felolvassa: Császár Angéla és Bács Ferenc
Zene: Bárdos Lajos vegyeskar
Az egyházak képviselői elindítják a karácsonyi imaláncot a magyar nemzetért 

Az alkalmat agape szeretetvendégséggel zárjuk A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják! Pontos helyszín: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Rotunda, fogadótér
Belépő: Nincs információ.
Információ: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 62/275-133/103,121-es mellék info@opusztaszer.hu
Honlap: www.opusztaszer.hu

Forrás: http://www.fesztivalkalauz.hu/index.php/option/naptar/task/details/faz/1...

CsatolmányMéret
1322816670opusztaszer_magyarok_karacsonya_kepeslap.jpg76.63 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.