Hirdetés

Hirdetés

Luca Napi Mulatság

Esemény ideje: 
Szombat, 2011. December 17. 16.00 - 20.00

Budapest, 2011. december 17 - 24. Történelmi, hagyományőrző; Vigalom, karnevál, sokadalom; Kulturális

Egy mézeskalács városházából és száz polgári mézeskalácsházból álló kalácsvárost világítunk ki december 17-ike és december 24-ike között, minden este, a Napfény utca 6. szám melletti kis téren. A városka úgy készül majd, mint a Luca széke...

Program:
December 17.
16.00 Luca Napi Mulatság Szeretnénk meghívni egy sétára

december 17-én, szombaton, délután 4 órára. - Összeépítjük a mézeskalácsvárost, - Kivilágítjuk, - Közben eszünk, a következő beosztás szerint: Luca napján a menü, ami a jövő évre bőséget, szerelmet, jó időt, egészséget, boldog családot, munkát, fiatalságot, minden jó megduplázását, minden rossz megfeleződését hozza a következő lesz:
Fokhagymás kifli: 
Mielőtt a ház népe lefeküdt volna, mindenkinek meg kellett ennie egy gerezd fokhagymát. Máktorta citromkrémmel: A lánynak délben ki kellett szaladnia az udvarra a mákosgaluskával, s amilyen nevűt ott a nőtlen férfiak közül meglátott, olyan nevű lett jövendőbelije.

Babos pogácsa:
A lucaszék tulajdonosának babot is kellett magával vinnie az éjféli misére, hogy hazafelé ezt gyorsan szétszórhassa. Ellenkező esetben szétszaggatták vóna őket a boszorkányok. Kisné Bado Julianna (1908)

Forralt bor:
Az asszonyok itt Lucakor heverni jártak a pincébe. Asszonyok mentünk csak. 5-6 összefogott. Egyik pincéből ki, a másikba be. Táncótunk, danoltunk. Forralt bort ittunk, cukros bort. Vót aki hevert, berúgott. Ugy is mondtuk ťlucázniŤ.41 (Gellért Kati küldte nekünk a receptet.) Forró tea

Megjelenés: melegen öltözve.
Pontos helyszín: Napfény utca 6. szám melletti tér (IX. kerület)
Belépő: A rendezvény látogatása ingyenes!
Információ: Keresztesi Judit 20/320-4615 napfenyposzt@keresztesi.hu
Honlap: www.napfenyposzt.hu

Forrás: http://www.fesztivalkalauz.hu/index.php/option/naptar/task/details/faz/1...

CsatolmányMéret
1323729291plakat_luca.jpg51.92 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.