Hirdetés

Hirdetés

IV. Télköszöntő Fesztivál Újbudán

Esemény ideje: 
Szombat, 2011. December 17. 11.00 - Szombat, 2011. December 31. 19.00

Budapest, 2011. december 17 - 31. Folklór; Történelmi, hagyományőrző; Vigalom, karnevál, sokadalom; Kulturális

Az évek során hagyománnyá vált legkedveltebb és legjobban várt rendezvényeinkből állítottuk össze három évvel ezelőtt a Télköszöntő Fesztivál programját. A közönség érdeklődése visszaigazolta azon törekvésünket, hogy érdemes az advent időszakában, és az ünnepek között is színvonalas szórakoztató műsorokat kínálnunk, melyek között helyet kapnak a művelődési ház már megszokott karácsonyi rendezvényei, valamint új kezdeményezések.

Program: december 17. szombat
10 óra Muzsikás Gyermek Karácsony

A népi és egyházi kultúránk jelentős ünnepét, a Karácsonyt e programmal ünnepli az FMH gyermek közönsége.
10.00 Karácsonyi kézműves műhely Gerencsér Valéria vezetésével
10.30 Angyalka- karácsonyi bábelőadás a Majorka Színház előadásában
11.00 Ünnepi gyermek táncház - Zenél a Buda Folk Trió
Táncházvezetők: Littner Anita és Bakonyi Ernő Gyermek táncházainkon generációk ismerkedhetnek meg, még kisgyerekként a magyar és Kárpát medencei népek, ének-, dal-, és tánckultúrájával, kézműves hagyományaival.

A gyermekek életkori fogékonyságukból fakadóan a táncház nemcsak játékos mozgási lehetőségként, hanem tapasztalási- és tanulási formaként jelenik meg, amely egész további életükre, jótékony hatással lehet.
Belépőjegy: 700 Ft, csak a táncházra: 350 Ft

december 17. szombat,
19.30 óra Muzsikás együttes karácsonyi koncertje
Az évek során hagyománnyá vált és egyik legkedveltebb és legjobban várt rendezvényünk a decemberi ünnepeket megelőző Muzsikás Karácsonyi Koncert. A Muzsikás együttes előadásai rendkívüli élménnyé teszik a hagyományos magyar népzenét. Zenélésük a legkiválóbb falusi zenészek hagyományos előadásmódját és improvizálásait követi a jellegzetes Muzsikás stílusban.

Sokoldalúságukra jellemző, hogy egyaránt otthonosan mozognak mind a folk, népzenei és világzenei fesztiválokon, mind komolyzenei, alternatív zenei, jazz, kelta zenét kedvelő, vagy zsidó zenei rendezvényeken. Elsőként sikerült elfogadtatniuk a magyar népzenét, mint önálló, minden más műfajjal egyenértékű zenei stílust. Lemezeik világszerte kaphatók az angol-amerikai RYKODISC cég kiadásában. Koncertjeikről és albumaikról elismerően írnak a legnagyobb napilapok, folyóiratok, és zenei szaklapok.

2008-ban a Világzenei Vásáron (WOMEX) az Muzsikás nyerte el az év legkiemelkedőbb együttesének járó díjat. A koncert vendége a Gereben együttes. Belépőjegy: 2800 Ft december 28. szerda 19 óra Évzáró Táncházi Mulatság A hagyományőrzésen és hagyományápoláson túl kiemelt jelentőségű intézményünk táncházaiban a tánctanulás és tánctanítás. Fontosnak tartjuk, hogy táncházaink nemcsak a mai Magyarország népzenei és néptáncos kultúráját mutatják be, hanem szélesebb kitekintést nyújtanak, hiszen mind a moldvai és gyimesi csángók, mind a balkáni népek hagyományos táncait, valamint az ír és kelta népszokásokat is elsajátíthatják látogatóink.

Táncházi zenekaraink minden évben együtt muzsikálnak az Évzáró táncházunkon. A négy együttes a Csürrentő moldvai együttes, a Falkafolk balkáni együttes, a Greenfields ír együttes és a Magos zenekar. Belépőjegy: 900 Ft 2011. december 31. szombat 20 óra Moldvai csángó szilveszteri mulatság Minden évben megrendezzük a csángó szilveszteri mulatságot, melyben a Szélrózsa Néptáncegyüttes eleveníti fel az újévköszöntő urálás népi hagyományát. A hajnalig tartó táncházban a Csobán zenekar, valamint Földi Lehel és barátai szolgáltatják a muzsikát. Belépőjegy: 1300 Ft A fesztivál ideje alatt megtekinthető a Fővárosi Művelődési Házban működő alkotó közösségek munkáiból összeállított karácsonyi kézműves kiállítás. A programokra jegyek elővételben a www.fmhnet.hu oldalon és a jegypénztárban vásárolhatók.

A fesztivált Budapest Főváros XI. kerület Újbuda Önkormányzata támogatja.
Pontos helyszín: TEMI Fővárosi Művelődési Háza (XI. ker., Fehérvári út 47.)
Belépő: Lásd programnál.
Információ: TEMI Fővárosi Művelődési Háza 1/203-3868 fmh@fmhnet.hu
Honlap: www.fmhnet.hu

Forrás: http://www.fesztivalkalauz.hu/index.php/option/naptar/task/details/faz/1...

CsatolmányMéret
1322214346tlksznt_plaki.jpg57.17 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.