Hirdetés

Hirdetés

Szaporodnak a termelői piacok a XII. kerületben!

Albertirsai, dánszentmiklósi, tápiószőlősi, ceglédberceli és nagykőrösi termelőktől származó élelmiszereket vehettek nemsokára a Hegyvidéken. Hivatalos nyitás április 30-án, de előtte már próbaüzemben működnek majd a standok. Nem lesznek ezek nagy piacok, alkalmanként 8-10 termelő fog árusítani.

 

Hogy hol? 
  • a Kiss János altábornagy utcában, az önkormányzat mellett,
  • Jókai Iskola mellett ó, a Diana utcában
  • a Szent János Kórház alatti villamosvégállomásnál, a Szilágyi Erzsébet fasornál
  • Zölderdő Óvoda előtti parkolóban, ugyancsak a Szilágyi Erzsébet fasornál
  • a Farkasréti temetőnél lévő villamos-végállomásnál, a Márton Áron téren

Az önkormányzat vár javaslatokat további helyszínekre is. 

Az új termelői minipiacokat Trón Miklós és Takács Ildikó szervezik. Takács Ildikó a hírek szerint a Fény utcai piacra adott el nagyban árut. Trón Miklós albertirsai gyümölcstermesztő, illetve a KER-TÉSZ Értékesítő Szövetkezetbena gyümölcsfélék eladásáért felelős vezető.

A 15 család által alapított, most mintegy 70 tagú KER-TÉSZ Szövetkezet Dél Pest megyében, Nagykőrös, Cegléd, Tápiószőlős, Dánszentmiklós, Albertirsa, Pilis, Nyáregyháza és Gyömrő környékén működik. Fő tevékenysége a zöldség-gyümölcs nagykereskedelem. A gazdák főleg salátát, paprikát, paradicsomot és uborkát, cseresznyét, meggyet, szilvát, almát és barackot termesztenek, a biotermékek közül paprikát és sárgarépát.

A hegyvidéki standokra nem feltétlenül bio-áru jut, ám az áruk nyomonkövethetők, ellenőrizhető, hogy mi kitől származik. A Jagelló úti szombati Biopiac természetesen megmarad, az viszont nem világos, hogy a KER-TÉSZ termelői miért nem foglalják el hétköznap az ottani árusító bódékat. "A Hegyvidék településszerkezete miatt nincs állandó piactérnek megfelelő területünk" - nyilatkozta Kovács Lajos alpolgármester a minap a Hegyvidék újságnak.

Nemrég tudósítottunk a tiszavölgyi termelők piacáról is, amely szerdánként reggel 10-től délután 5-ig működik minden héten a Csaba utca 5. alatti Városmajori Jézus Szíve Plébánia épülete előtt. Ugyanez a - Barát József által összefogott - társaság keddenként a Diana utcában árulja friss termékeit. 

forrás: http://12.kerulet.ittlakunk.hu

Hirdetés

Hozzászólások

nagyon örülök ennek a

nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek és ajánlom, h vásároljatok ott! én ma voltam fenn a Diana utcánál, és igazán szuper sajtot ettem-vettem, olcsó és szép a zöldség, gyümi. van füstölt áru és tojás (ezt majd megkérdezem, h milyen). Elfogadnak tojástartót, ha vkinek van kidobnivaló. sok nyugdíjas és anyuka felfedezte, remélem megmarad!

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.