Hirdetés

Hirdetés

Francia hagymaleves

Az egyik kedvenc levesem, a legfinomabb rozs cipóban tálalva, de azért tányérból is szeretem. A hagyma, a zsálya, a rozmaring és a fehérbor kiváló íz harmóniát alkot. Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészül, igazi francia hangulatot varázsolva az asztalra.

Hozzávalók 4 adaghoz:
8 fej vöröshagyma
2 gerezd foghagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 dl fehérbor
2 dl tej
4 dl víz
1 kávéskanál szárított zsálya
1 kávéskanál szárított kakukkfű
2 teáskanál só
15 tekerés színes bors
20 dkg reszelt füstölt mozzarella

A hagymákat pucold meg és vékonyan csíkozd fel. A fokhagymát is vágd apró kockákra. A felmelegített olívaolajon pirítsd meg a hagymákat. Ha már szép arany sárga, öntsd fel a vízzel, add hozzá a sót, a borsot, a kakukkfüvet és hagyd, hogy kicsit összeforrjon. Ha a hagyma teljesen megfőtt, a felét vedd ki a fazékból, a másik felét pedig turmixold össze. Ettől lesz jó sűrű a leves liszt nélkül. Ezután tedd vissza a kivett hagymát, öntsd fel a borral és a tejjel. A tej kicsit lágyítja az állagát és így a gyomrod sem terheli meg annyira, a bor pedig pikánssá teszi a levest. Add hozzá a zsályát is, majd újra forrd össze. A kész levest szedd cipóba vagy tányérba, szórd meg gazdagon a reszelt sajttal. Tehetsz bele pirított kenyérkockákat, de adhatsz hozzá sajtos pirítóst is. Ha cipóban szeretnéd tálalni, miután a cipó tetejét levágtad, belsejét kivájtad egy kanál segítségével, 180 C fokos sütőben pirítsd meg a cipót. Így nem fog olyan hamar átázni a levestől.

Jó étvágyat hozzá!

Forrás: http://videkielet.hu/blog/eleskamra/francia-hagymaleves

CsatolmányMéret
hagyma.jpg177.56 KB
Hirdetés

Változás bejelentése

Ha az adatok nem felelnek meg a valóságnak, jelezd kérlek e-mailben!

 

 

Felelősségi nyilatkozat

A termelőtől.hu a termelő adatlapján található információk valódiságát nem tudja ellenőrizni, ezért felelősséget sem tudunk vállalni az ott leírtakért. A termelőtől.hu nem vállal felelősséget a látogató és a termelő közötti adásvételkor történő esetleges problémákért sem.